Transvanilla Transznemű Egyesület

Hírek

Több évnyi pereskedés után kaphatják meg helyes irataikat a Transvanilla ügyfelei

Ahogyan arról korábban is írtunk, a kormányhivatalok már a 33-as paragrafus elfogadása előtt felfüggesztették a nem és név jogi elismerésére indított kérelmeket, majd a törvény bevezetése után a kérelmeket elutasították. Az Alkotmánybíróság ugyan kimondta, hogy ez jogellenes, de így is több évet kellett várni, míg a peres ügyekben döntés született.

Bővebben: Több évnyi pereskedés után kaphatják...

Transzneműség és szegénység riport - Szegénység és gazdasági bizonytalanság az európai transz közösségekben

A Trans and Poverty jelentés arra tesz kísérletet, hogy feltérképezze az Európában élő transz emberek gazdasági helyzetét. Különös tekintettel az interszekcionális/metszet szemléletű elemzési szempontokra. A jelentés a TGEU, a Trans Mreža Balkan, Trans United Europe, TransAktion, Trans, Core–Grup de Inițiativă Civică, ACCEPT Romania, Acathi, Spain szervezetek szakértőinek közös munkájának eredménye.

Bővebben: Transzneműség és szegénység riport -...

Felhívás az EU-ban élő interszex* személyeknek és szüleiknek!

Az Európai Bizottság szeretné jobban megérteni az interszex személyek* társadalmi-gazdasági helyzetét, valamint az interszex személyeket befogadó jogi, orvosi és más szakterületi szabályozás és a jóllétük közötti összefüggéseket, és ehhez az Ön segítségét kéri.

Bővebben: Felhívás az EU-ban élő interszex*...

Transvanilla lelki önsegítő csoport - OFFLINE November 25.

Novembertől új szakemberrel folytatjuk a közös munkát.

A Transvanilla önsegítő csoportja havonta egyszer találkozik.
Szokásos módon pénteki napon, november 25-én, 17:00-20:00 óra között zajlik. Novemberben újra személyesen rendezzük meg a találkozót.

Bővebben: Transvanilla lelki önsegítő csoport -...

Inclusion4All Konferencia

2022. október 13-án a CEU-n jártunk a Háttér Társaság szervezésében megvalósuló Inclusion4All konferencián és előadást tartottunk a Made by Trans kampányról. A rendezvény a ‘transz, interszex és nem bináris emberek a munka világában’ téma köré szerveződött, és egy Európai Uniós projekt keretében felvett kutatás hazai eredményeinek bemutatása adta az aktualitását.

Bővebben: Inclusion4All Konferencia

Trans Murder Monitoring 2022

A Trans Murder Monitoring (TMM) projekt minden évben nyilvánosságra hozza, hogy világszerte hány olyan gyilkosságról van tudomásuk, amelynek áldozata transz vagy más dzsender-nonkonform ember volt. 2021 októbere és 2022 szeptembere között ez a szám 327. Tavalyhoz képest a szám egy kicsivel alacsonyabb, 2021-ben 375 esetet rögzítettek világszerte.

Bővebben: Trans Murder Monitoring 2022

Képviselői csoport alakult az LMBT jogok védelméért

21 taggal, “Sokszínű Magyarországért” néven alakult meg Magyarország első, az LMBT-érdekvédő képviselői csoportja a Parlamentben.

Bővebben: Képviselői csoport alakult az LMBT...

Elkészült az első Transz Egészség Térkép

A térkép megmutatja, hogy jelenleg mennyire elérhetőek a transz-specifikus egészségügyi eljárások az EU 27 tagállamában.

Bővebben: Elkészült az első Transz Egészség Térkép

Fontos emberi jogi díj döntősei közé került a homofób és transzfób népszavazást megbuktató civil koalíció

Jövő hétfőn derül ki, ki kapja idén az emberi jogok védelméhez hozzájáruló embereknek vagy civil szervezeteknek járó Havel-díjat.

Bővebben: Fontos emberi jogi díj döntősei közé...

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek