Transvanilla Transznemű Egyesület

Borotválkozás

Borotválkozni kellene, de még nincs arcszőrzeted?

Nos a jó hír az , hogy nem kell hozzá szőr az arcodon , hogy borotválkozhass. Tény az ha már elmúltál 15 éves helyes döntés borotválkozni kezdeni még akkor is ha nem vagy még tesztoszteronon és nincs semmilyen arcszőrzeted. A válasz egyszerű: a nőknek és a fiúknak pubertás előtt pelyhes az arcuk a férfiaknak nem. Tehát borotváld le.

Mit használj?

A gél jobb mint a krém vagy hab és e legjobb az ha érzékeny bőrre való szert szerzel be mert ezzel elkerülheted a bőr irritációját. Néhány oknál fogva a dupla penge jobb mint a tripla. Talán a Gilette a legjobb - Blue II Excel Maximum. Vannak akik a Mach3-at használják de ez benőtt szőrtüszőket okozhat ha nem vagy még hormonon. Egy borotva kb. kilenc alkalomra jó aztán dobd ki mert túl tompa lesz. Még akkor is ha csak pelyheket húzgálsz le vele.

Már van mivel de a kérdés az hogyan?

Először is az arcod meleg kell legyen és nedves. A legegyszerűbb ha zuhanyzás után borotválkozol, de ha ez nem megy akkor öt percre tégy az arcodra egy forró vizes törölközőt. Nagyon kevés gélre van szükség. Kell, hogy legyen használati utasítás a palack hátoldalán de azért íme: Hagyd az arcod vizesen és nyomj egy kis zselét az ujjbegyedre aztán dörzsöld a bőröd be vele. Ne kend az arccsontod felé és ne kend a kulcscsontod alá. 2-3 centivel az állcsontodd alá kend és ne tovább.
Csak lefelé húzd a borotvát. Az oldalszakáll vonalánál kezd és lágyan húzd a bőrödön az állad felé. (Vannak született férfiak akik felfelé borotválkoznak de ha nincs arcszőrzeted valószínűleg begyulladt szőrtüszőid lesznek ettől.) A bajusz környékén vigyázz, ne húzd a borotvát a szád fölé. Minimális nyomást gyakorolj különben magvághatod magad. (Ami persze nem annyira rossz de elinte csíp aztán meg nehéz körülötte borotválkozni amíg be nem gyógyul.) Még a torkodon is használj lefelé tartó mozdulatokat. Ne félj attól, hogy felvágod a torkod. Nagyon nagy nyomás kellene hozzá és sokkal nagyobb borotva és neked eleve szinte nyomnod sem kell a borotvát. Nem lesz semmi gond ha helyesen használod. (Ráadásul ha nagyon nyomod a borotvát fogadok irritációd lesz a végén - a bőröd rózsaszín lesz és gyulladt mintha a napon égtél volna le.)Amennyiben már hormonon vagy és van valamennyi arcszőrzeted de még csak most kezdesz borotválkozni íme egy született férfi tanácsa:
"Mindig lefelé borotválkozz először... AZTÁN szappanozz újra és borotválj FELFELÉ. Sokkal közelebb borotválod így és nem gyullad be a szőrtüsződ (igen még velünk biosrácokkal is megesik). Ezt én is egy tv-műsorból lestem el."

Mikor először borotválkozol a bőröd furcsának fogod érezni szinte gumiszerűnek. Ez normális. Kis idő múlva elmúlik.

Borotválkozás után, azt mondja néhány született fiú:
"Az alkohol alapú after shave-ekre esküszöm. Igen, csíp egy kicsit de alapvetően sterilizálja az arcod miután végghúztad rajta a pengét (megelőzi a pattanásokat/fertőzéseket) és egész nap védi az arcod. Ráadásul a borotva égést is megszünteti néhány órán belül."

A borotválkozástól valóban vastagabb, sötétebb stb. lesz az arcszőrzetem?

Egyszóval: nem. Az arcodon lévő szőr (vagy pihe) gyorsabban fog visszanőni és eleinte kicsit vastagabbnak fog tűnni de nem lesz szakállad sőt még borostád sem. Ennek az oka: mikor a szőr sokáig van rajtad lelapul és puhább lesz. De mikor leborotválod és visszanő akkor eleinta szúrhat egy kicsit hiába tompa a vége. Viszont ha egyszer leborotváltad és hagyod újranőni akkor persze eleinte szúrós lesz de aztán lekopik és pihe puha lesz újra. Persze gyorsabban nő ki de nem azonnal. Valaki azt mondja:
"Mikor borotválkozni kezdtem négynaponta borotválkoztam, hogy ne irritálódjon az arcom. Pár hónap múlva (már nem emlékszem pontosan mikor) elkezdtem kétnaponta és nem volt semmi gond. Talán egy év múlva (lehet hamarabb ) minden nap borotválkoztam és ezt teszem a mai napig. Nem ég az arcom. Így gyorsabban nő a szőr és mindig van mit borotválnom nem csak a csupasz arcomat irritálom."

Mi az irritáció?


Ha irritálódik az arcod észre fogod venni. Nem csak vörös lesz az arcod. Fájni fog. Olyan mintha csúnyán leégett volna az arcod. Ha így jársz használj aloét vagy valami mást és ne borotválkozz amíg nem múlik el. Valószínűleg túlságosan erősen nyomtad a borotvát vagy túl hamar borotválkoztál mikor még nem volt mit levágni. Mindenesetre ha vigyázol nem történik meg veled. Nem kell aggódnod emiatt.

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek