Transvanilla Transznemű Egyesület

Szolgáltatásaink

TámPONT mikro közösségi tér és könyvtár

Közösségi programok, tanácsadás transz embereknek és hozzátartózóiknak, segítő csoportok, tematikus találkozók, képzések, könyvtár, más csoportok befogadása, akik számára máshol nincs elérhető biztonságos tér ingyen.

Bővebben a TámPONTról itt olvashatsz: Mi a a TámPONT?

Tanácsadás, információs szolgálat

Témák melyekkel kapcsolatban lehet hozzánk fordulni:

  • nem jogi elismerése
  • transz specifikus egészségügyi ellátás
  • diszkrimináció (munkahely, iskola, egészségügy stb.)
  • erőszak (család, közösség, munkahely, iskola, egészségügy stb.)

Elérhetőségeink:

  • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Telefon: +36 1 236 02 03 (szerdán és pénteken 16-19 óráig)
  • Személyes: TámPONT Budapest VII. Hernád utca 38. (szerdán és pénteken 16-19 óráig)

Önismereti csoport

A csoport havonta egyszer, egy hétvégi napon, 14:00-18:00 óra között zajlik. Nyílt csoport, ami lehetővé teszi a tagok folyamatos cserélődését, a létszám bővülését, alkalomról alkalomra újabb emberekkel, friss nézőpontokkal találkozhatunk.

Az önsegítő csoport célja, hogy a tagok aktuális kérdéseit, problémáit feldolgozzuk, megoldási javaslatokkal éljünk velük kapcsolatban, valamint támogassuk a tagokat nehéz élethelyzeteikkel való megküzdésben.

Az önsegítő csoport NEM terápia, NEM baráti összejövetel, és NEM párkereső hely. A jogi, egészségügyi, diszkriminációs, illetve mélyebb terápiát igénylő eseteket természetesen tovább irányítjuk a megfelelő személyekhez.

A jelentkezés regisztrációhoz kötött, melyet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen tehetsz meg! (Hozzátartozód esetén, róla is írj pár sort vagy jelentkezzen ő is!)

Ingyenes egyéni pszichológiai tanácsadás

 A Transvanilla Transznemű Egyesület legújabb ingyenes szolgáltatása, az egyéni pszichológiai tanácsadás transz embereknek a TámPONT-ban.

A szolgáltatásban 3 pszichológus/szexuálpszichológus vesz részt és havonta három alkalommal érhető el. Egy egyéni ülés 50 perces.

A szolgáltatásról további információ és regisztráció emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Nemi identitás és nemi önkifejezés alapú diszkriminációt és erőszakot tapasztalók ingyenes jogi és pszichoszociális segítése

Egyesületünk 2014 óta monitoroz transzfób diszkriminációt és erőszakot és azóta nyújt közösségi alapú pszichoszociális támogatást és ingyenes jogi segítséget diszkriminációt tapasztalt és erőszakkal szembesülő transz emberek számára. További információk erről a tevékenységünkről: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Diszkriminációs és/vagy erőszakos esetek jelentése: Jelentsd a transzfób erőszakot és/vagy a diszkriminációt!

Hírszolgálat

Önkéntes fordítóink segítségével weboldalunkon folyamatosan közzéteszünk transz és interszex témájú híreket. Transvanilla hírek 

Utoljára frissítve: szombat, 11 május 2019 11:42
Tovább a kategóriában: « Kutatásaink Szervezeti dokumentumok »

ENGLISH - #LGRforHungary - Call to action page

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

COVID-19

covid 19 transvanilla

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Transvanilla - Adó 1% - Adószám: 18288786-1-43

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.