Transvanilla Transznemű Egyesület

Transz* film vetítés: “Pay It No Mind: Marsha P. Johnson” (2012)

Pin It

Gyere és tarts velünk ezen az egyedülálló ingyenes vetítésen: Ne törődj vele: Marsha P. Johnson!

Ez az egész estés dokumentumfilm a forradalmi transz-aktivista Marsha P. Johnson-ról, stonewalli lázadóról, Andy Warhol modelljéről, drag queenről, szexmunkásról, éhező színésznőről és Szentről szól.

A legendás meleg/emberi jogi harcost mutatja be 1992-es utolsó interjúja a “Pay It”, amelyben felidézi emlékeit az 1960-as stonewalli lázadás idejébo”l, a S.T.A.R. (Street Transvestite Action Revolutionaries/Utcai Transzvesztita Akció Forradalmárok) megalapításáról Sylvia Rivera társaságában a 70-es évekbo”l és a new yorki aktivizmusról a 80-as évekbo”l valamint a 90-es évek kezdetéro”l. Saját szavaival valamint olyan meleg aktivistákkal készített interjúkkal mint Randy Wicker, a volt Cockettes tag Agosto Machado, az író Michael Musto, a Hot peaches alapító/elo”adója Jimmy Camicia és más Stonewall-i aktivistákkal mint Bob Kohler, Danny Garvin, Tommy Lanigan-Schmidt, és Martin Boyce, akik elbeszélései nyomán Marsha történetei tovább élnek.

A 60-as évektől kezdődően túl korai távozásáig Marsha megtestesítette a neve közepén álló P-t, ami azt jelentette “Pay It No Mind”/”Ne törődj vele”. A queer történelem nem csak úgy alakult. Transz jogok nem születnek csak úgy. A forradalomhoz kell egy királynő aki mosolyog, akinek virág van a hajában – és valószínűleg egy tégla a kezében!

RÉSZLETEK

Rendezte: Michael Kasino
Írta: Richard Morrison
Hossza: 54 perc
Nyelv: angol

Időpont: 2012. január 14. 18:00
Helyszín: KLIT

A Klit feminista könyvtára könyvadományokat elfogad!

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek