Transvanilla Transznemű Egyesület

TransCare - A transz* embereket egészségügyben érő diszkrimináció dokumentálása Magyarországon

Pin It

2014. januárjától decemberig zajló projektünk célja a transzneműek diszkriminációval szembeni jobb védelme az egészségügyben mind az általános, mind a transz-specifikus ellátások területén.

A projekt első szakaszában adatgyűjtés fog megvalósulni online és papír alapú kérdőívek illetve személyes interjúk formájában. A kutatás eredményét egy jelentésben fogjuk publikálni és a második szakaszban a tényekre alapozva hívjuk fel a közvélemény figyelmét az érintett döntéshozók és szakemberek felelősségére abban, hogy megfelelő rövid és hosszú távú módosításokat eszközöljenek annak érdekében, hogy a transz* emberek számára elérhetőbbek és megfelelő minőségűek legyenek a nekik szükséges egészségügyi szolgáltatások.

TransCare projektünkkel egyidőben Lengyelországban (Trans-fuzja), Ukrajnában (Insight) és Csehországban (Proud) is folyik hasonló kutatás, a végrehajtás során velük folyamatosan tapasztalatot cserélünk és figyelemmel kísérjük egymás munkáját, valamint összehasonlítható mutatókat is alkalmazunk.

Az online kérdőívet itt érheted el: link.


A projektet az ILGA-Europe Documentation and Advocacy Fund támogatja.

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek