Transvanilla Transznemű Egyesület

ProTrans, kétéves projektünk októberben indul

Pin It

"ProTrans – A Kelet-európai transznemű emberek erőszak elleni védelme" egy projekt, aminek célja a Kelet-európai transz személyek és közösségek hatásosabb erőszakkal szembeni védelme.

A TGEUiránymutatása mellett öt transz szervezet dolgozik együtt az ügyön, Magyarországról (Transvanilla), Kirgizisztánból, Moldovából, Szerbiából és Törökországból.

A ProTrans keretén belül egy egyszerű ám szisztematikus rendszert tervez kialakítani és alkalmazni a TGEU, segítve a helyi transz-szervezeteket az erőszakos esetek monitorozásában. A résztvevő szervezetek támogatást nyújtanak majd az erőszakos cselekedetek áldozatainak, és növelik a transz populáció jogtudatosságát. A projekt emellett megoldásokat ajánl a jogi következmények helyi szintű kiharcolására és a jogorvoslatra is.

A monitoring tevékenység tapasztalataira alapozva tájékoztató anyagokat készítünk, hogy a helyi jogvédők hatékonyabban tudják kieszközölni az erőszakos cselekményekkel és az ezzel kapcsolatos büntethetőséggel foglalkozó hivatalos irányelvek létrejöttét.

A ProTrans 2013 októberében indul és két éven át tart. A projektet anyagilag az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma támogatja.

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek