Transvanilla Transznemű Egyesület

Ismerd meg legújabb kiadványunkat: Transz Kisokos

Pin It

 

A Transvanilla Transznemű Egyesület a transz és a dzsender-nonkonform emberek érdekeit képviseli az élet minden területén, valamint a transz és a dzsender-nonkonform közösségeket erősíti Magyarországon. A Transz kisokos című kiadvánnyal célunk a közbeszéd formálása az érintettek nevében való megszólalással.

Egyre több szó esik Magyarországon a transz emberekről, a transzneműségről, a nem megváltoztatásáról és a nemi megerősítő műtétek “népszerűsítéséről”. A hamarosan megrendezésre kerülő népszavazás kérdései is kapcsolódnak a témához.

Ugyanakkor elmondható, hogy a transzneműségről szóló közbeszédben a transznemű emberek hangja nem jelenik meg. Bár egyre több transz ember vállalja fel önmagát a nyilvánosság előtt, ez még mindig nagyon kevés és nincsenek az országban nyíltan transznemű politikusok vagy újságírók sem.

A Transz kisokos című kiadvánnyal azoknak a társadalmi szereplőknek - újságíróknak, politikusoknak és influencereknek - szeretnénk segíteni, akik az egyoldalú transzellenes kampány sodrásában most ismerkednek a témával, a kampány miatt foglalkoznak vele, és helyzetükből fakadóan alkalmasak a közbeszéd formálására.

Elmagyarázzuk az alapvető fogalmakat, és megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, amik jöhetnek kíváncsiságból,kommentekben érkező provokációból, vagy épp az utcán. Így a látszólag irracionális és értelmetlen kérdéseket is beletettük, és igyekeztünk mindenre megfelelő választ adni.

A kiadvány szerzői 2014 óta foglalkoznak információs, jogi és pszichoszociális segítségnyújtással a transz közösségben, valamint képviselik a magyar transz emberek érdekeit hazai és nemzetközi fórumokon.

Online verzió

Letölthető verzió

A visszajelzéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. várjuk.

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

Írj nekünk

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek