Transvanilla Transznemű Egyesület

Messze nincs tökéletes megoldás az FtM péniszprotézisek tekintetében

A transzszexuális férfiak műtéteinek lehetséges utolsó lépése a péniszképzés, amely a pácienst képessé teheti a teljes értékű szexuális életre. A legfőbb korlátozó tényező, hogy a pénisz különleges erektilis szövetének jelenleg nincs megfelelő pótlóanyaga.
Dr. Piet Hoebeke, a belgiumi Gent Egyetemének urológia professzora munkatársaival az eddigi legnagyobb retrospektív tanulmány keretében értékelte ki 129 transzszexuális férfi műtéteit, azon belül is a felfújható, hidarulikus erektilis protézis beültetését - írja az European Urology (Európai urológia) című szakfolyóirat.

A 129 művileg képzett péniszbe ültetett összesen 185 implantátumot tanulmányozva egyértelmű, hogy még messze vagyunk a tökéletes megoldástól, mely a transznemű betegek számára kielégítő szexuális életet biztosítana. Jelenleg is többféle technikával kísérleteznek a pénisz megfelelő merevedésének eléréséhez, azonban ezek mindeddig komplikációkkal, és a hímivarszerv károsodásával jártak.

Mint a tanulmányból kiderült, az implantátumok pótlása növeli a fertőzések kockázatát, és a mechanikai károsodásak is gyakoribbak. A szövődmények gyakori előfordulása ellenére azonban ma még mindig a hidraulikus erektilis implantátumok jelentik a legjobb megoldást a mindennapokban és a szexuális együttlét során is.

Bár a tanulmány nem foglal állást a típusok tekintetében; a két elemből álló protézisek jobbnak tűnnek, mint a háromeleműek.

http://www.europeanurology.com/article/S0302-2838(09)00245-0/abstract

Utoljára frissítve: hétfő, 24 június 2013 15:46
Tovább a kategóriában: « Neophallos- és sminktetoválás

Name from the past - Név a múltból

ENGLISH - #LGRforHungary - Call to action page

Transvanilla hírlevél

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.