Új lendület és újdonságok a Transvanillánál

Új lendület és újdonságok a Transvanillánál

Transvanilla

Hírlevél 2024.

január

‍ ‍ ‍ ‍

Kezdjük együtt az évet! 🏳️‍⚧️


Január 26-án tartjuk az év első önsegítő csoportját, ezúttal személyesen!

A Transvanilla önsegítő csoportja havonta egyszer találkozik. Szokásos módon pénteki napon, január 26-án 17:00-20:00 óra között zajlik. A pontos helyszínt a regisztráció után küldjük el az ott megadott email címre.
 
A csoport nyílt, ezzel szeretnénk lehetőséget adni rá, hogy a tagok folyamatosan cserélődhessenek, bővüljön a létszám, így minden alkalommal új embereket ismerhessünk meg és friss és nézőpontokkal találkozzunk.

 

A jelentkezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az onsegito@transvanilla.hu címen tehetsz meg! (Hozzátartozód esetén, róla is írj pár sort vagy jelentkezzen ő is!)

 


December 18-án ajándékkészítő workshoppal várunk benneteket.
 
Ezen a foglalkozáson kis lámpásokat készítünk változatos alapanyagokból, akár hozott kincsek felhasználásával. Közben egymást inspirálva ajándékozzuk meg magunkat az alkotás örömével, elmélyüléssel, beszélgetéssel, együttléttel.
 
A foglalkozást tartja: Kaszanitzky Anna
"Kaszanitzky Anna vagyok, lámpatervező/ készítő, gyakorló művészet- és szocioterapeuta. Műhelyemben elsősorban egyedi tervezésű kézzel készített lámpák készülnek. Nem csak általam, hanem az ide látogatók keze és gondolatai által. Akár workshopokon akár megrendelőként részese a folyamatnak aki ide betér. Műhelyem emellett különböző önismereti művészetterápiás és ajándékkészítő kézműves foglalkozásoknak is teret ad."
 
A helyszínt a regisztráció után küldjük el a megadott email címre!
A jelentkezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
(Hozzátartozód esetén, róla is írj pár sort vagy jelentkezzen ő is!)

 

 


Transz Emlékezés Napja, konferencia és sok minden más

Az elmúlt hónapban is számos programunk volt. November 20-án közös megemlékezést tartottunk a Transznemű Emlékezés Napjának alkalmából.

A Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ Szekciója affirmatív szemléletű, nemzetközi szakmai konferenciát szervezett LMBTQ+ Jóllét a 21. században címmel, ahol a civil faluba mi is kitelepültünk az önkénteseinkkel.

Valamint egy kétnapos találkozón az ILGA-Europe és más magyar LMBT szervezetek, a Budapest Pride, a Labrisz és a Háttértársaság képiselőivel beszélgettünk aktuális kihívásokról, megoldási és együttműködési lehetőségekről. 

 

Aktuális cikkeink

A Trans Murder Monitoring (TMM) projekt minden évben nyilvánosságra hozza, hogy világszerte hány olyan gyilkosságról van tudomásuk, amelynek áldozata transz vagy más dzsender-nonkonform ember volt.

 

 

 

2022 októbere és 2023 szeptembere között ez a szám 320. Tavalyhoz képest ugyan csökkent ez szám, de csak nagyon kevéssel, 2022-ben 327 esetet rögzítettek világszerte. A transz és dzsender-nonkonform emberekkel szembeni erőszak tehát továbbra is következetesen magas szinten van.

 

A nemi önrendelkezési modell működik - a TGEU jelentése

 

A Transgender Europe (TGEU) kutatásában különböző európai országok önrendelkezési gyakorlatait és azoknak eredményeit, hatékonyságát vizsgálta 2022-ben. A kutatás eredményei alapján a nem jogi elismerése segít a transz emberekkel szembeni szisztematikus elnyomás, diszkrimináció és erőszak leküzdésében.


 

Támogasd a munkánkat!

 


Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, ezt többféleképpen is megteheted.

 

Utalhatsz közvetlenül az egyesület bankszámlájára vagy támogathatsz minket PayPalon keresztül egyszeri vagy akár rendszeres adománnyal.