Transvanilla Transznemű Egyesület

Felhívás transzszexuálisok részére

Pin It

A Háttér Társaság a Melegekért egyesület az Open Society Institute támogatásával megvalósított program keretében keres olyan transzszexuális személyeket, akiket a magyarországi elégtelen jogi környezet miatt a nemi átalakító beavatkozásokhoz való hozzáférés során hátrány ért, és készek arra, hogy az egyesület ügyvédjeinek és jogászainak ingyenes segítségével igényeit az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt érvényesítsék.

A jelenlegi társadalombiztosítási szabályok szerint a nemi átalakító beavatkozások igénybevétele során felmerült költségek csupán 10 %-át téríti meg az egészségbiztosítás.  Álláspontunk szerint az ilyen beavatozások a transzszexuális személyek megfelelő életfeltételeinek biztosítására irányulnak, ezért a jogalkotó akkor járna el helyesen, ha az ilyen kezelések finanszírozását ugyanolyan feltételekkel biztosítaná, mint az egyéb, egészségügyileg szükséges orvosi beavatkozásokét.

A Háttér Társaság ezért az ügyben a strasbourg-i Emberi Jogok Európai Bíróságához kíván fordulni, hogy a diszkriminatív hazai jogi szabályozás területén változásokat tudjunk elérni. Ehhez keresünk most elkötelezett és kitartó transznemű ügyfeleket.

A jelentkezéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen és a (30) 944 0765 telefonszámon várjuk.

transvanilla.hu

 

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek