Transvanilla Transznemű Egyesület

Ez a genderqueer modell válaszolta meg a legjobban a „férfiként vagy nőként pózolsz?” kérdést

Pin It

Rain Dove transznemű modell egy új interjúban nyílt meg a férfi- és női kollekciókban történő modellkedésről.

6 láb 2 hüvelykes (szerk.: azaz 189 cm) magasságával Dove genderqueerként azonosítja önmagát, és mind férfi, mind pedig női ruházatban modellt áll – de ő mindezt nem így látja.

Az NBC-nek nyilatkozva, Dove elmesélte, hogy „Ha modellkedem, nem férfiként vagy nőként modellkedem, hanem én úgy teszem, mint önmagam ebben a testben. Próbálok beilleszkedni a művészi esztétikába.”

„Az én testem nem az, aki vagyok. Levághatnád a karom, elvehetnéd a nemi szerveim, elvehetnéd a szerveim, de még akkor is én lennék” – teszi hozzá.

Vermontban felnőve, rövid ideig tűzoltóként dolgozva, Dove megemlíti, hogy három alkalommal is paprikaspray-vel estek neki a női mellékhelyiségben.

Elektrosokkolóval is megtámadták.

„Nem is lehetsz rájuk dühös, hiszen a fejükben saját magukat védik egy 6 láb 2 hüvelyk magas meleg fiútól (szerk.:az Urban Dictionary szerint a „meleg fiú” magyarázata mellett az úgynevezett „randi erőszakolókra” is használatos a „frat boy” kifejezés, akik leitatják áldozatukat, majd megerőszakolják eszméletlen áldozatukat). Ez az, amit sokuk gondol” – mondja.

A 26 éves Rain Dove női és férfiruházati modellként szerződött a Major Models ügynökséggel még 2014-ben.

A North Carolina-i HB2 törvényekről, melyek megtiltják a transznemű személyek valós nemüknek megfelelő mellékhelyiségek használatát, Dove így fejtette ki véleményét: „Nem vagyok transznemű, ugyanakkor úgy kezelnek, mintha az lennék. Rengeteg félelmem van, azonban ami támaszt nyújt, az a személyi igazolványom. Megvannak a melleim. Megvan a vaginám. Bizonyítani tudom (a nemem). 100 százalékosan nem tudom átérezni a transznemű közösség küzdelmét... Viszont az erőszak, mellyel szembenéznek, megrémít.” – állítja.

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek