Márciusi híreink

Márciusi híreink

Transvanilla

Hírlevél 2024.

március

‍ ‍ ‍ ‍

Márciusi programjaink az első napsugarak mellé 🏳️‍⚧️


Március 21-én újra személyes önsegítő csoport!

A Transvanilla önsegítő csoportja havonta egyszer találkozik. A márciusi személyes találkozónkat kivételesen csütörtöki napon tartjuk meg, de a szokásos 17:00-20:00 óra közötti időben. A találkozó pontos helyét a jelentkezés után küldjük el emailben.
 
A csoport nyílt, ezzel szeretnénk lehetőséget adni rá, hogy a tagok folyamatosan cserélődhessenek, bővüljön a létszám, így minden alkalommal új embereket ismerhessünk meg és friss és nézőpontokkal találkozzunk.

 

A jelentkezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az onsegito@transvanilla.hu címen tehetsz meg! (Hozzátartozód esetén, róla is írj pár sort vagy jelentkezzen ő is!)

 


Áprilisban újra a Transvanilla könyvklub!
 
A következő könyvklubunkon a Laura Kate Dale által szerkesztett Gender Euphoria című kötet egy részét dolgozzuk fel. A kötet esszéket tartalmaz transz, nem-bináris és interszex emberektől, akik azt fejtik ki, hogy mit jelent nekik a gender eufória megélése.
 
A könyv egyharmadát Laura Kate Dale saját eufórikus tapasztalatait megörökítő esszéi teszik ki. A könyvklubban a transzfeminin szerzők esszéit fogjuk elolvasni, illetve egy nembináris, magyar származású szerző írását is a magyar vonatkozás miatt. A könyvet és a vonatkozó részeket innen lehet letölteni: https://transreads.org/gender-euphoria-stories-of-joy-from-trans-non-binary-and-intersex-writers/

A pontos helyszínt a regisztráció után küldjük el a megadott email címre. Regisztrálni ezen a linken tudtok: https://forms.gle/fzbYuMofBmb8Gb1i8
 
A szerzőről, a könyvről és az eseményről pedig ezen a linken találsz további infókat: https://www.facebook.com/events/707577694608444

 


Segíts, hogy jobban megismerhessük a transz emberek helyzetét Magyarországon!
 
A kérdőív azokat az embereket célozza meg, akiknek nemi identitása és/vagy nemének kifejezése nem egyezik meg teljesen azzal, ahogyan születésükkor meghatározták azt. A kérdőív névtelen, a kitöltés nagyjából 10-15 percet vesz igénybe.
 
Kérjük, csak abban az esetben töltsd ki a kérdőívet, ha ehhez a csoporthoz tartozol! 
 
Magyarországon élő transz emberek válaszait állampolgárságuktól függetlenül várjuk és nem Magyarországon élő magyar transz emberek válaszait is fogadjuk.

 

 


Idén se feledkezz meg az adó 1%-ról!

Miért fontos ez?
Az állami támogatások és egyéb források hiánya miatt az olyan civil non-profit és civil szervezetek, amilyen a miénk is, nagyban támaszkodik munkájában az adó 1%-ból érkező és egyéb adományokra.

 

Mire költjük?
Jogi képviselet, mentális egészség támogatása, ismeretterjesztés és érdekképviselet a legfontosabb tevékenységeink.

 

Hol és hogyan tudsz nyilatkozni?
Minden fontos infót összegyűjtöttünk
ebben a cikkben.

 

Aktuális cikkeink

A Trans Murder Monitoring (TMM) projekt minden évben nyilvánosságra hozza, hogy világszerte hány olyan gyilkosságról van tudomásuk, amelynek áldozata transz vagy más dzsender-nonkonform ember volt.

 

 

 

2022 októbere és 2023 szeptembere között ez a szám 320. Tavalyhoz képest ugyan csökkent ez szám, de csak nagyon kevéssel, 2022-ben 327 esetet rögzítettek világszerte. A transz és dzsender-nonkonform emberekkel szembeni erőszak tehát továbbra is következetesen magas szinten van.

 

A nemi önrendelkezési modell működik - a TGEU jelentése

 

A Transgender Europe (TGEU) kutatásában különböző európai országok önrendelkezési gyakorlatait és azoknak eredményeit, hatékonyságát vizsgálta 2022-ben. A kutatás eredményei alapján a nem jogi elismerése segít a transz emberekkel szembeni szisztematikus elnyomás, diszkrimináció és erőszak leküzdésében.


 

Támogasd a munkánkat!

 


Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, ezt többféleképpen is megteheted.

 

Utalhatsz közvetlenül az egyesület bankszámlájára vagy támogathatsz minket PayPalon keresztül egyszeri vagy akár rendszeres adománnyal.