Februári híreink

Februári híreink

Transvanilla

Hírlevél 2024.

március

‍ ‍ ‍ ‍

Márciusi programjaink az első napsugarak mellé 🏳️‍⚧️


Feburár 23-án újra online önsegítő csoport!

A Transvanilla önsegítő csoportja havonta egyszer találkozik. A következő alkalmat február 26-án, szokásos módon pénteki napon, 17:00-20:00 óra között tartjuk. A találkozó pontos helyét a jelentkezés után küldjük el emailben.
 
A csoport nyílt, ezzel szeretnénk lehetőséget adni rá, hogy a tagok folyamatosan cserélődhessenek, bővüljön a létszám, így minden alkalommal új embereket ismerhessünk meg és friss és nézőpontokkal találkozzunk.

 

A jelentkezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az onsegito@transvanilla.hu címen tehetsz meg! (Hozzátartozód esetén, róla is írj pár sort vagy jelentkezzen ő is!)

 


Márciusban a Transvanilla első könyvklubjával várunk titeket!
 
Ezen az alkalmon az amerikai meleg transz aktivitsa, Louis Graydon Sullivan napló bejegyzéseiből fogunk olvasni és feldolgozni néhány kiválasztott részletet. Egészen pontosan 1970 Szeptember - 1975 Január közötti részt. A könyvet és kijelölt részletet ezen a linken tudjátok ingyenesen letölteni: https://transreads.org/laughedinpleasure/
 
A „We Both Laughed in Pleasure” Lou Sullivan válogatott napló bejegyzései 1961-től 1991-ig, Ellis Martin és Zach Ozma szerkesztésében. A könyv autentikusan mutatja be Lou Sullivan életét, lázadótól aktivistáig. Belső hangja egy olyan koron vezet át, ami társadalmi és politikai egyenlőtlenségek talaján állt. A végső kiadás 24 napló és 30 év eredménye, az előszót Susan Stryker írta. „Most az egyszer, te vagy a bennem lévő személy, a személy, aki nem lehetek sohasem, mert én önmagam vagyok. Szeretlek mert én te vagy. Mert te vagy minden, ami lenni szeretnék.”
 
Az eseményről további részleteket ide kattintva találsz. A jelentkezés, mint mindig, ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 


Segíts, hogy jobban megismerhessük a transz emberek helyzetét Magyarországon!
 
A kérdőív azokat az embereket célozza meg, akiknek nemi identitása és/vagy nemének kifejezése nem egyezik meg teljesen azzal, ahogyan születésükkor meghatározták azt. A kérdőív névtelen, a kitöltés nagyjából 10-15 percet vesz igénybe.
 
Kérjük, csak abban az esetben töltsd ki a kérdőívet, ha ehhez a csoporthoz tartozol! 
 
Magyarországon élő transz emberek válaszait állampolgárságuktól függetlenül várjuk és nem Magyarországon élő magyar transz emberek válaszait is fogadjuk.

 

 


Idén se feledkezz meg az adó 1%-ról!

Miért fontos ez?
Az állami támogatások és egyéb források hiánya miatt az olyan civil non-profit és civil szervezetek, amilyen a miénk is, nagyban támaszkodik munkájában az adó 1%-ból érkező és egyéb adományokra.

 

Mire költjük?
Jogi képviselet, mentális egészség támogatása, ismeretterjesztés és érdekképviselet a legfontosabb tevékenységeink.

 

Hol és hogyan tudsz nyilatkozni?
Minden fontos infót összegyűjtöttünk
ebben a cikkben.

 

Aktuális cikkeink

A Trans Murder Monitoring (TMM) projekt minden évben nyilvánosságra hozza, hogy világszerte hány olyan gyilkosságról van tudomásuk, amelynek áldozata transz vagy más dzsender-nonkonform ember volt.

 

 

 

2022 októbere és 2023 szeptembere között ez a szám 320. Tavalyhoz képest ugyan csökkent ez szám, de csak nagyon kevéssel, 2022-ben 327 esetet rögzítettek világszerte. A transz és dzsender-nonkonform emberekkel szembeni erőszak tehát továbbra is következetesen magas szinten van.

 

A nemi önrendelkezési modell működik - a TGEU jelentése

 

A Transgender Europe (TGEU) kutatásában különböző európai országok önrendelkezési gyakorlatait és azoknak eredményeit, hatékonyságát vizsgálta 2022-ben. A kutatás eredményei alapján a nem jogi elismerése segít a transz emberekkel szembeni szisztematikus elnyomás, diszkrimináció és erőszak leküzdésében.


 

Támogasd a munkánkat!

 


Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, ezt többféleképpen is megteheted.

 

Utalhatsz közvetlenül az egyesület bankszámlájára vagy támogathatsz minket PayPalon keresztül egyszeri vagy akár rendszeres adománnyal.