Itt a Rainbow Map és Index 2023 🏳️‍⚧️🌈

Itt a Rainbow Map és Index 2023 🏳️‍⚧️🌈

Transvanilla

Hírlevél 2023.

május

‍ ‍ ‍ ‍

Jó hírek az esős hetek után 🌞


Az ILGA-Europe éves Rainbow Map-je és Indexe szerint a számos országban tapasztalható heves LMBTI-ellenes támadások ellenére az egyenlőség Európa-szerte egyre inkább érvényesül.
 
Bár Magyarország egy helyet rontott, Európa szerte javuló tendenciát mutatnak a transz és interszex jogok.
 


Szokásos módon pénteki napon, május 26-án, 17:00-20:00 óra között zajlik. Ebben a hónapban újra személyesen látjuk egymást.

 

A csoport célja, hogy szakértő segítségével megválaszoljuk a tagok aktuális kérdéseit, feldolgozzuk problémáit, megoldási javaslatokkal éljünk velük kapcsolatban, valamint támogassuk a tagokat nehéz élethelyzeteikkel való megküzdésben.

 

A csoport nyílt, ezzel szeretnénk lehetőséget adni rá, hogy a tagok folyamatosan cserélődhessenek, bővüljön a létszám, így minden alkalommal új embereket ismerhessünk meg és friss és nézőpontokkal találkozzunk. Éppen ezért, minden második alkalom online kerül megrendezésre, hogy azok is be tudjanak kapcsolódni, akik nincsenek Budapesten a találkozó időpontjában.

 

További információt ebben a cikkben találsz: https://transvanilla.hu/transvanilla-lelki-onsegito-csoport-offline-majus-26

 


Eddig csak online formában elérhető kiadványaink mostantól egyelőre limitált számban, de nyomtatott formában is elérhetőek!
 
A Transz Kisokos, Transbarát Munkahelyek és a Yogyakarta Alapelvek +10 című kiadványainkból mostantól tudtok tőlünk rendelni is. A Transvanilla minden szolgáltatásához hasonlóan ez is díjmentes, de az ilyen kiadányok a ti segítségetek nélkül nem tudnának elkészülni, így ha szeretnél minket támogatni, illetve biztosítani, hogy mások is hozzájuthassanak a nyomtatányokhoz, ezen a linken találsz információt, hogy hogyan teheted meg!
Rendelni pedig az office@transvanilla.hu email címen tudsz. 
 
Nagyon köszönjük! Idén a Sokszínű Magyarországért Képviselői csoport meghívására a Parlamentben jártunk a Nemzetközi Homofóbia, Bifóbia és Transzfóbia Elleni nap alkalmából.