Amikor egy transz ember az előbújás mellett dönt, az meglepetésként érheti a munkáltatót, ami gyakran azért történik, mert a munkavállaló korábban nem osztotta meg a nemi identitását attól tartva, nevettség tárgyává teszik vagy hátrányos megkülönböztetésben részesül.

Sok nagyvállalatnál már felismerték a befogadó és sokszínű munkahely előnyeit. Minden alkalmazottnak javára válik, ha olyan munkahelyen dolgozhat, ahol előremutatóan gondolkoznak, elfogadják a sokszínűséget és bátorítva érzik magukat, hogy felvállalják az identitásukat. Azok a transz emberek, akiket támogatnak a munkahelyükön boldogabbak, egészségesebbek, jobban teljesítenek és lojálisabbak is.

Ez a kiadvány a TGEU és Transvanilla korábbi diszkriminációval és emberi jogokkal kapcsolatos munkáira támaszkodva ad útmutatást a munkáltatóknak és cégeknek, hogy hogyan tudják a leghatékonyabban támogatni a transz munkavállalóikat. Az útmutatóban szerepel, hogy mitől lesz transz-barát egy munkahely, illetve hogy hogyan lehet egy kérdőívben rákérdezni, hogy valaki transz-e. Röviden kitér arra is, hogy mit jelent transznak lenni, valamint hogy miért fontos a transz munkavállalók támogatása.

Letöltés: https://bit.ly/transzbaratmunkahelyek

Ebben a cikkben pedig olyan információkat szedtünk össze melyek transz munkavállalók számára hasznosak: Transz emberek és a munkahely