A nagy vitázók (The Great Debaters)

Texas, Marshall, 1935. A Wiley Főiskola professzora Melvin B. Tolson (Denzel Washington) 1935-ben tanítványaival együtt létrehozta az intézmény első vitakörét, majd a kezdeményezés váratlan sikere után csapatával együtt hamarosan kihívta a Harvardot az országos bajnokságban. Kik voltak ők, akik a legnagyobb elnyomás és megkülönböztetés ellenére, amikor feketéket lincseltek és szegregáltak, akaratukkal és kitartásukkal, nem csak a saját, de társaik elfogadásáért, emberségéért és integrációjáért is vitába szálltak?

Ha szeretnél egy kis inspirációt az elkövetkezendő évre, szeretnél nevetni és örülni, átérezve az identitás sokszínűségét és szerteágazását, akkor ez egy remek alkalom. De ha egyszerűen csak szeretnél látni egy igazán jó filmet, mely bemutatja, hogy nincs felesleges erőfeszítés, és bárhonnan fel lehet emelkedni, változni és változtatni, a kérdés csupán mi magunk vagyunk, akkor is gyere el!

Rendezte: Denzel Washington (igaz történetek alapján)

Szereplők: Denzel Washington, Forest Whitaker, Nate Parker, Denzel Whitaker,Jurnee Smollett, Jermaine Williams

A filmet angol nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Az esemény zártkörű, jelentkezéshez kötött!
Részvételi szándék jelzése: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szeretettel várunk minden transzszexuálist, transzneműt, hozzátartozót és érdeklődőt!

transvanilla.hu