Transvanilla Transznemű Egyesület

TÖLTSD KI! OSZD MEG! JÁRULJ TE IS HOZZÁ!

Pin It

online felmérés

Periféria transz arcai kutatás: Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek és a magyar transz emberek - online kérdőív

A felmérést a Transvanilla Transznemű Egyesület végzi; célja, hogy feltérképezzük a magyar és/vagy a Magyarországon élő transz emberek1 társadalmi-gazdasági jellemzőit és sajátosságait.

A kérdőív azokat az embereket célozza meg, akiknek nemi identitása2 és/vagy nemének kifejezése3 nem egyezik meg teljesen azzal, ahogyan születésükkor meghatározták azt. Kérjük, csak abban az esetben töltsd ki a kérdőívet, ha ehhez a csoporthoz tartozol!

Magyarországon élő transz emberek válaszait állampolgárságuktól függetlenül várjuk és nem Magyarországon élő magyar transz emberek válaszait is fogadjuk.

Köszönjük!

Az online kérdőívet az alábbi linken éred el: 
https://kutatas.transvanilla.hu/index.php/943316

 

1. Transz emberek

Transz emberek azok, akiknek a nemi identitása és/vagy a nemének kifejezése nem egyezik meg teljesen azzal ahogyan születésükkor meghatározták azt. Ebbe a körbe tartoznak, (de nem csak azok!) akik transznemű, transzvesztita / cross-dresser, nem-bináris, dzsender variáns vagy transzszexuális emberként határozzák meg magukat.

2. Nemi identitás

Minden ember mélyen átérzett belső és egyéni tapasztalata a neméről, amely lehet nem felel meg a születésekor meghatározott nemének, beleértve a testének személyes érzését (amely magában foglalhatja, /amennyiben az szabadon választott!/ a testi megjelenés vagy funkciók módosítását, orvosi, sebészeti és más módon) és egyéb típusú kifejezését a nemnek, beleértve a ruhát,beszédet és stílust. 

3. Nem kifejezése

Az a mód ahogyan egy ember a külső megjelenésével és/vagy viselkedési, öltözködési, hajviseleti, hangbeli, testi és egyéb külső és fizikai jellemzőivel kifejezi önmagát.

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek