Transvanilla Transznemű Egyesület

TámPONT mikro közösségi tér és könyvtár

Pin It

támpont támogatás

Mi ez a hely?

A TámPONT Magyarország első interszekcionális szemléletű transz mikro közösségi tere és könyvtára természetesen nem csak transz emberek számára.

Miért fontos ez?

A TámPONT megnyitása azért nagyon fontos mérföldkő a magyar transz mozgalom és az azt üzemeltető Transvanilla Transznemű Egyesület történetében, mert korábban nem létezett olyan offline hely, ahol transz emberek biztonságos módon tudtak volna rendszeresen találkozni. Adott volt egy közösség akinek igénye volt egy térre ahol önmaga lehet, az elszigetelődésből kitörhet és biztonságosabb keretek között lehet. A hely és a berendezés is adott, a teret birtokba vettük és 2018 október 12-én megnyitotta kapuit a TámPONT.

Mi történik a falak között?

- közösségi programok (játszunk, filmet nézünk, szórakozunk, teázunk, beszélgetünk, mozgalmat építünk, wikipédiát szerkesztünk) 
- tanácsadás transz embereknek és hozzátartózóiknak (Transvanilla által üzemeltetett szolgáltatás)
- segítő csoportok (nem csak transz témában)
- tematikus találkozók (a közösség különböző rétegeinek)
- képzések
- könyvtár (Főként transz, nemi identitás, nemi önkifejezés, queer, LMBT+, emberi jogi, pszichológiai, szociológiai fókuszú, vagy a témát érintő könyv, újság, publikáció, szakdolgozat, kutatás, film stb.)
- olyan más csoportok befogadása akik számára máshol nincs elérhető biztonságos tér (tudomásod van ilyen csoportról? Jelezd nekünk!)

támpont

Mikor jöhetek be hozzátok? Mikor vagytok nyitva?

A TÁMórák ideje alatt nyitva vagyunk, ilyenkor bárkit szívesen látunk bejelentkezés nélkül, akkor is ha kérdésed van vagy csak egyyszerűen kíváncsi vagy ránk. Ebben az időszakban szabadon olvashatod a könyvtár könyveit, filmet nézhetsz, bejöhetsz a barátaiddal, beszélgethettek, játszhattok és bármikor vendégünk vagytok egy teára vagy kávéra. Ilyenkor nem tudsz jönni vagy érzékeny témában érdeklődsz? Semmi gond a TÁMórákon kívül is fogadunk előre egyeztetett időpontban. A további programokról pedig itt tájékozódhatsz: TámPONT programok Ha a programok ideje alatt a könytárat szeretnéd használni vagy a másik szinten tartózkodni a barátaiddal ezt kérünk előre egyeztesd velünk az elérhetőségeinken.

Mennyibe kerül?

A TámPONT minden rendezvénye és szolgáltatása ingyenes és az is fog maradni, hogy senkit ne zárjunk ki anyagi helyzete miatt, adományokat viszont elfogadunk. Arra kérünk mindenkit aki ellátogat hozzánk, hogy lehetőségeihez mérten akár csekély összeggel is, de járuljon hozzá a fenntartás költségeihez.

Ahhoz, hogy hosszú távon fenntarthatóvá váljon a hely rendszeres adományozókat keresünk, akik fontosnak érzik egy ilyen biztonságosabb tér fenntartását mely lehetőséget biztosít szerveződésre és a Transvanilla bázisául szolgálhat.

Támogatási módok: Pénzadomány Tárgyi adomány | Kapcsolódási módok: Programok Önkéntesség

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek