Transvanilla Transznemű Egyesület

Otthon szült a transzszexuális férfi

Pin It

A berlini transzszexuális férfi azért választotta az otthonszülést, mert a kórházi szülés esetén kötelező megadni az anya nevét, ezt pedig el akarta kerülni. Ennek alapján a gyermeknek hivatalosan csak apja van.

Hétfői német lapjelentések szerint a női testben élő férfi egészséges gyermeknek adott életet otthonszüléssel Berlin Neukölln nevű városrészében még áprilisban.

A Bild című lap szerint azért választotta az otthonszülést, mert a kórházi szülés esetén kötelező megadni az anya nevét, ezt pedig el akarta kerülni. Ennek alapján a gyermeknek hivatalosan csak apja van – mutatott rá a lap. A Der Spiegel szerint a transzszexuális férfi kisfiút szült, aki mesterséges megtermékenyítéssel, spermadonor révén fogant.

Ez az első "transzszexuális szülés" Németországban, hamarosan azonban mindennapossá válhatnak a "terhes férfiak" – emelte ki Andrea Budzinski, a transzidentitási és interszexualitási társaság elnöke a dpa hírügynökségnek nyilatkozva. "Az alkotmánybíróság egy 2011-es döntése alapján ugyanis nem kell műtéti úton megváltoztatnia a nemét annak, aki jogilag nemet akar váltani, és lesznek olyan nőnek született transzszexuálisok is, akik ugyan elvégeztetnek nemátalakító műtétet, de nem távolíttatják el a méhüket és így szülőképesek maradnak." – tette hozzá.

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek