Transvanilla Transznemű Egyesület

Olaszország első transznemű polgármestere kedvességgel venné fel a harcot a szélsőjobb ellen

Pin It


A Milánó közelében fekvő Tromello városának transznemű polgármestere azt állítja, hogy a szélsőjobboldal „arrogáns és elnyomó” politikáját előbb-utóbb legyőzi a „kedvesség forradalma”.

A 40 éves ügyvéd a múlt heti választásokon a szavazatok 37,5 százalékát szerezte meg, és ezzel komoly győzelmet aratott a széljobboldali Liga jelöltje felett, aki 26 százalékkal lett második.

Gianmarco Negri szerint a győzelme egy olyan politikai közegben, amely fogékony Matteo Salvini populista szólamaira, nagyon fontos üzenetet hordoz magában. A transznemű jogok aktivistájaként is tevékenykedő Negri Mariaként született, és néhány éve kezdte meg a tranzícióját. „Mivel egy kisvárosból származom, ahol a legtöbb ember hagyományos családban él, tartottam a diszkriminációtól, de aztán azt mondtam magamnak: ismerem ezeket az embereket, és ha szeretnek most, miért is változna ez a jövőben?” – mondta a döntése hátteréről. Az emberek pozitívan reagáltak, ahogy Negri fogalmaz, megadták neki az alapot, ahonnan szabadon kifejezhette önmagát.

Polgármesterként a kisváros újjáéledését tűzte ki célul, és szeretné megakadályozni a fiatalok elvándorlását.

A szélsőjobboldali Liga egyébként ellenzi az azonos neműek házasságát, Salvini is gyakran beszél arról, hogy egy családnak anyából és apából kell állnia.

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek