Transvanilla Transznemű Egyesület

LMBT képzőket képeztünk Németországban

Queere BildungA hétvégén a különböző német LMBT iskolai programokat tömörítő szervezet a Bundesverband Queere Bildung éves találkozóján jártunk.

A találkozó helyszíne a Göttingen melletti 1981-ben alapított Akademie Waldschlösschen volt. Az erdő közepén álló felújított egykori hotel, évtizedek óta a szexuális és nemi sokféleség láthatóbbá és elfogadottabbá tétele iránti elkötelezettségből fakadóan biztosít helyet hasonló rendezvényeknek.

A Németroszág különböző tájairól érkezett, óraadók, programvezetők egy egész hétvégét tölthetnek itt minden évben együtt. Idán az emberi jogok volt a fő téma és hogy azok hogyan állnak kapcsolatban a munkával amit ezek a programok végeznek az iskolákban.

A résztvevők megismerkedhettek a Yogyakarta Alapelvekkel, a menekültek számára fontos témákkal, az emberi jogi megközelítési lehetőségekkel a queer képzői munkában és Egyesületünknek köszönhetően a magyar helyzettel valamint annak kapcsán az új kihívásokkal melyekkel mindannyian szembesülünk.

 

Név a múltból - Name from the past

ENGLISH - #LGRforHungary - Call to action page

Transvanilla hírlevél

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.