Transvanilla Transznemű Egyesület

Phalloplasty-péniszképzés 1

Dr. Stan Monstrey 2006

1,A jobb oldali képen lévő helyzettől a bal oldalon lévőhöz: A méhet, a petefészket és a petevezetékeket eltávolítják. A hüvelyt kimetszik. Végrehajtható a metoidio- vagy a phalloplasztika illetve a hereplasztika.
2, Az alkarról vett bőrszövet használata elterjedt technikai
megoldás a phalloplasztikánál. Egy cső készül a csövön
belül, hogy kialakuljon a phallosz és a húgycső.


3,Vonalak és méretek határozzák meg a szövet formáját.


4, Szövet darabolás és a "cső a csőben" kialakítás a húgycsőhöz. A vér utánpótlása biztosítja az idegek sértetlenségét az eljárás során. A bőrt feltekerik, hogy kialakulhasson a húgycső.
5, A bőr többi részét is feltekerik, hogy a phallosz kialakuljon.
6, Makk létrehozása a bőr meggyűrésével a phallosz végénél.
7, Idegek kimetszése a karból, hogy érzékeny legyen a phallosz.
8, Az idegek összekötése a falloszszal. Egy ideg összekötése egy ideggel az ágyékban, hogy a neofallosz tapintás-érzete kialakulhasson. Egy másik ideget pedig a clitoris egyik idegével, hogy létrejöjehessen a fallosz kéjérzete.
9, Operáció utáni közvetlen kép, a neophallosz rögzítve.
10, A makk gyógyulás után.

11, A makkot lehet tetoválni a valósághűbb kinézet érdekében.
12, A karról vett sugárirányú bőrfelület helyére máshonnan kell pótolni a bőrt. A szövetet az ágyékról vagy/és a hasról veszik. Ennek a helyén sebhely marad amely egy idő után halványodik.
13, A karról vett sugárirányú bőrfelület helyére máshonnan kell pótolni a bőrt. A szövetet az ágyékról vagy/és a hasról veszik. Ennek a helyén sebhely marad amely egy idő után halványodik.
14, A karról vett sugárirányú bőrfelület helyére máshonnan kell pótolni a bőrt. A szövetet az ágyékról vagy/és a hasról veszik. Ennek a helyén sebhely marad amely egy idő után halványodik.
15, A neofallosz gyógyulása után - ami körülbelül egy év a phalloplasztika után - merevedésre képes protézis helyezhető el.
16, A neofallosz gyógyulása után, hereplasztika végezhető, a szeméremajkak bőrét és szilikon protézist használva.
17, A húgycső meghosszabításra kerül a phalloplasztika során. A röntgenfelvételen látszik, hogy van egy görbület a húgycsövön ami nem ideális a pisilés szempontjából. Ettől nem ürül ki teljesen a húgycső. Ezért: lásd a következő képet.
18, Lásd az előző képet. A húgycső teljes kiürítéséhez a legjobb ha megnyomjuk a phallosz és a here alatt. Ez megemeli egy kicsit a húgyvezetéket ami így teljesen ki tud ürülni.
19, Mivel a sugárirányú alkari phalloplasztika látható heget hagy, alternatív technikák kerültek kifejlesztésre. Ilyen alternatíva az anteriolateral combszövet vétele. Ez kevésbé látható nyomot hagy mint az alkaron.
20, A bőr megnyújtható szövet expander használatával. Ennek eredményeként nagyobbb bőrszövetdarab használható a phallosz létrehozásához és a donorterület beborításához.
21, Irányok és méretek vannak megállapítva a műtétet megelőzően.
22, Ennek a technikának az az előnye, hogy a vérerek összeköttetésben maradnak amíg a szövet az ágyékra kerül átültetésre. A hátránya, hogy ez a szövet túl vastag ahhoz, hogy kialakítható legyen a "cső a csőben", tehát lehetetlen a húgycsövet bőrből kialakítani. Egy másik hátrány, hogy csak egy idegszál használható a combból az érzékeléshez.
23, A donorfelület összezárva és a phallosz rögzítve.
24, Műtét utáni eredmény. A phallosz valóságosabbnak néz ki mint a sugárirányú alkar szövetes technikával.

Forrás: genderstichting.be/nl

Utoljára frissítve: péntek, 26 február 2010 22:05

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek