Transvanilla Transznemű Egyesület

Transz - transz szerelem

transz transz szerelemA transzneműség történetének újkori kezdetén, amikor az úgynevezett átöltözők még a társadalom perifériájára voltak száműzve és a transzszexuálisok határozottan körvonalazott sztereotípiáknak kellett megfeleljenek az orvosi ellátás érdekében, romantikus kapcsolat létesítése más transznemű emberekkel elképzelhetetlen volt. Manapság már sokkal gyakoribb a transz - transz szerelem.

Egyre nagyobb arányban találkozhatunk a transz emberek között olyanokkal, akik éreztek már vonzalmat transz ember iránt. Közülük sokan már többször is és nem kevesen már létesítettek is kapcsolatot vagy akár együtt is élnek más transzneművel.

A transz embereknek, nem kevésbé, mint másoknak minden joguk megvan arra, hogy intimitásukban és kapcsolataikban megéljék vágyaikat és teljes mértékben kielégítsék igényeiket. Bizonyos értelemben ezt transz partnerrel megélni jól reprezentálja a nemek korlátait feszegető és felfedező vibrálást. Nem igazán arról van szó, hogy nincsenek határok hanem sokkal inkább feltételezhető, hogy a transznemű emberek valószínűleg jobban érzik magukat, ha partnereik nem kedvelik túlzottan a merev társadalmi sztereotípiákat.

Nyilván mindennek egyik oka, hogy a bizonytalanság az egyén szexuális orientációjával kapcsolatban megnő, amikor a transznemű identitás és a tranzíció megélése során meg kell határoznia önmagát az embernek. Kérdések merülnek fel, amelyekre választ keresünk. Férfi vagyok? Nő? Mindkettő? Még mindig vonz a partnerem? Változik-e a szexuális orientációm? Nem baj, hogy változom? (Igen, természetes, hogy változnak a dolgok!)

Ez a felfedező túra, melynek során más transzneműeket keres az ember nem is annyira távoli lehetőség. Milyen érzés amikor valaki igazán megért? Amikor valakinek hasonló igényei, kérdései és tapasztalatai vannak? Mindez szerves része a transz - transz vonzalmaknak.

Sajnos és ez elszomorító, sokan nem hajlandóak megérteni a transz - transz párokat és tapasztalatokat. Zavarbaejtő kérdéseik vannak. Miért teszel olyan sok erőfeszítést a nemed elismertetéséért, ha aztán egy másik transz emberrel fekszel össze? Miért nem maradsz inkább igazi férfi vagy nő és keresel magadnak annak megfelelő párt? Az ilyen támadások, kérdések látszólag soha nem érnek véget. Mások saját elveiket, beállítottságukat és előítéleteiket akarják rád kényszeríteni.

De ezek az emberek valamit nem vesznek észre. Elkerüli a figyelmüket, hogy a transz-transz kapcsolatokban mindkét fél emberi lény. Sok nem transz ember egyáltalán nem érti meg a transzneműeket és néha a transzneműek sem értik meg egymást teljesen. Az, hogy nem értjük meg mások tapasztalatait teljesen érthető, de diszkriminálni vagy bántani másokat mindenképpen elfogadhatatlan.

Az összes küzdelmen túl, még a transz emberek gyakran attól tartanak, hogy partnerük nem fog mellettük kitartani egyikük vagy mindkettejük műtétei után. Ezeket a kérdéseket nyíltan meg kell beszélni és megnyugtató módon rendezni az aggodalmakat vagy valószínűleg továbbmenni ha változnak a körülmények. Ily módon mindkét fél sejtheti mire számíthat és nem sérül senki.

Akár te akár a partnered ismerteti el a nemét vagy vágyik nyugalomra, adjatok magatoknak időt gyógyulni, szeretni és közeledni. Sokan élnek erős, komoly kapcsolatban transz emberekkel. Engedd meg magadnak, hogy a jelenben boldog légy, hiszen ez lehet az egyik kulcsfontosságú lépés a boldog párkapcsolat felé.

Utoljára frissítve: csütörtök, 27 április 2017 10:52

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

Írj nekünk

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek