Nyárias tavaszi programok májusi napokra

Nyárias tavaszi programok májusi napokra

Transvanilla

Hírlevél 2024.

május

‍ ‍ ‍ ‍

Havi programjaink és híreink 🏳️‍⚧️


Május 16-én személyes önsegítő csoport!

A Transvanilla önsegítő csoportja havonta egyszer találkozik. A májusi személyes találkozót újra rendhagyó módon csütörtöki napon tartjuk meg, a szokásos 17:00-20:00 óra közötti időben. A találkozó pontos helyszínét ezúttal is a jelentkezés után küldjük el emailben.
 
A csoport nyílt, ezzel szeretnénk lehetőséget adni rá, hogy a tagok folyamatosan cserélődhessenek, bővüljön a létszám, így minden alkalommal új embereket ismerhessünk meg és friss és nézőpontokkal találkozzunk.

 

A jelentkezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az onsegito@transvanilla.hu címen tehetsz meg! (Hozzátartozód esetén, róla is írj pár sort vagy jelentkezzen ő is!)

 


Duplázunk a Támugatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány csapatával!
 
Az elős májusi alaklom után visszatérnek hozzánk a Támugatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány szakemberei és segítőkutyái.
 
A TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítványt azért jött létre, hogy speciálisan képzett segítőkutyákkal támogassák olyan emberek életét, akik egészségügyi, pszichológiai, szociális, vagy más területen nehézségekkel küzdenek, hátrányban vannak.

A pontos helyszínt a regisztráció után küldjük el a megadott email címre. Regisztrálni ezen a linken tudtok: https://forms.gle/Q7JjMVSyj7NoGHb47



Segíts, hogy jobban megismerhessük a transz emberek helyzetét Magyarországon!
 
A kérdőív azokat az embereket célozza meg, akiknek nemi identitása és/vagy nemének kifejezése nem egyezik meg teljesen azzal, ahogyan születésükkor meghatározták azt. A kérdőív névtelen, a kitöltés nagyjából 10-15 percet vesz igénybe.
 
Kérjük, csak abban az esetben töltsd ki a kérdőívet, ha ehhez a csoporthoz tartozol! 
 
Magyarországon élő transz emberek válaszait állampolgárságuktól függetlenül várjuk és nem Magyarországon élő magyar transz emberek válaszait is fogadjuk.

 

 


Idén se feledkezz meg az adó 1%-ról!

Miért fontos ez?
Az állami támogatások és egyéb források hiánya miatt az olyan civil non-profit és civil szervezetek, amilyen a miénk is, nagyban támaszkodik munkájában az adó 1%-ból érkező és egyéb adományokra.

 

Mire költjük?
Jogi képviselet, mentális egészség támogatása, ismeretterjesztés és érdekképviselet a legfontosabb tevékenységeink.

 

Hol és hogyan tudsz nyilatkozni?
Minden fontos infót összegyűjtöttünk
ebben a cikkben.

 

Aktuális cikkeink

Az önrendelkezés alapjaira helyezi a nem jogi elismerését a német parlamentben elfogadott új törvény

 


Több mint negyven éven át tartó patologizáló és sokszor megalázó procedúra helyébe lép majd a novemberben jogerőre emelkedő törvény, amely önrendelkezési alapokra helyezi a nem jogi elismerésének folyamatát.

 

Az uniós állampolgárok jogaival ellentétes, ha egy tagállam megtagadja a keresztnév és a nem valamely más tagállamban történt megváltoztatásának elismerését - ismertette álláspontját Jean Richard de la Tour, az Európai Unió luxembourgi székhelyű bíróságának főtanácsnoka kedden.

 


Támogasd a munkánkat!

 


Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, ezt többféleképpen is megteheted.

 

Utalhatsz közvetlenül az egyesület bankszámlájára vagy támogathatsz minket PayPalon keresztül egyszeri vagy akár rendszeres adománnyal.