Jövőre, veletek, ugyanitt ✨

Jövőre, veletek, ugyanitt ✨

Transvanilla

Hírlevél 2022.

december

‍ ‍ ‍ ‍

Az év utolsó hírlevele

Az utolsó hírlevele az év utolsó önsegítő csoportját is jelenti. Szokásos módon pénteken, december 16-án, 17:00-20:00 között zajlik.

További információk és regisztráció ide kattintva érhető el!


Van egy szuper hírünk számotokra. A közelmúltban újra sikeresen pályáztunk, aminek eredményeképpen egy hat alkalmas programsorozatra invitálunk Titeket. A havi rendszerességű, mentális egészségmegőrzést támogató önsegítő csoportok mellett úgy gondoltuk, szívesen találkoznátok kötetlenebb keretek között is. Közösségépítés, minőségi idő együtt megtartó, biztonságos közegben, személyes találkozás lehetősége. Az első alkalom, mivel decemberre esik; az advent, a karácsony bűvkörében fog zajlani. Kézműveskedésre gondoltunk, hogy alkossunk valamit, együtt, persze valami olyat, amihez semmiféle előképzettség nem szükséges, viszont megmozgatja kreativitásunkat, szépérzékünket. Amire szükség van; az a nyitottságod a létrehozás örömére, és egy leheletnyi lelkesedés a másokkal való kapcsolódásra ebben a sűrű, évvégi időszakban. Mi ott leszünk és várunk szeretettel!
Időpont: December 17. szombat, 14-17h
A helyek korlátozott száma miatt (12 fő) előzetes regisztráció szükséges, amit december 12. 15h-ig tehettek meg az alábbi email címen: sandrea@transvanilla.hu (Sebestyén Andrea, programvezető)
A pontos helyszínt a regisztráció után küldjük el!“A most kiadott engedélyek nagyon fontos elemei a küzdelemnek, melyet azért folytatunk, hogy ismét lehetővé tegyük Magyarországon a transz emberek számára, hogy a nemi identitásuknak megfelelő dokumentumokkal élhessenek méltóságteljes és diszkrimináció mentes életet, mint mindenki más.” - mondta Hidasi Barnabás, a Transvanilla elnöke.

 

Bővebben>>


A térkép megmutatja, hogy jelenleg mennyire elérhetőek a transz-specifikus egészségügyi eljárások az EU 27 tagállamában. 

 

A transz emberek mindig akadályokba ütköztek az elérhető, megfizethető és jó minőségű transz-specifikus egészségügyi ellátás megtalálásában. A közösség sok tagjának nagy erőfeszítésbe kerül olyan szakembert találni, aki méltósággal kezeli, meghallgatja az igényeit és időben tudja fogadni. Az EU Alapjogi Ügynöksége szerint az Unióban élő transz emberek 34%-a találkozott már a nemi identitása miatti diszkriminációval az egészségügyben.

Bővebben>>