Transvanilla Transznemű Egyesület

Elindult a FRA európai LMBT kutatása

Pin It

 

A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) embereket a mindennapok során érő hátrányos megkülönböztetésről alkalmi újsághíreken kívül nagyon kevés szisztematikusan gyűjtött, az Európai Unió valamennyi tagállamára kiterjedő, összehasonlítható adat áll rendelkezésre. Erre a helyzetre reagálva, az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) elindította az első olyan, az egész EU-ra kiterjedő online felmérést, melynek célja, hogy pontos képet kapjon a (18 évnél idősebb) leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek életéről és tapasztalatairól. A felmérés 27 EU tagállamra (köztük Magyarországra is) és Horvátországra terjed ki.

A maga nemében első ilyen EU-szintű felmérés eredményei nagyban segítik majd az LMBT embereket érintő, egyenlő bánásmóddal kapcsolatos szakpolitikák kidolgozását az Európai Unióban, kijelölve a következő évek tennivalóit. A felmérés eredményeinek segítségével a nemzeti és európai politikai döntéshozók, illetve civil szervezetek számára lehetővé válik céljaik pontosabb meghatározása érdekképviseleti stratégiájuk és tevékenységük kialakítása során, hogy ezáltal az LMBT közösségek tagjai hátrányos megkülönböztetéstől mentesen élhessenek és fejezhessék ki önmagukat.

A felmérés teljesen névtelen (a résztvevőkről és a kitöltéssel kapcsolatosan nem kerül sor semmilyen adat rögzítésére). A felmérés lebonyolítását a Gallup, egy felmérésekkel és tanácsadással foglalkozó cég végzi.

Hogy az eredményeknek megfelelő súlya legyen, az Európai LMBT Kutatás a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek nagy és sokszínű csoportjának részvételére számít minden országból. Ezért a felmérés sikere szempontjából alapvető fontosságú, hogy a résztvevők e-mailben minél szélesebb kör számára továbbítsák, illetve a közösségi médiában megosszák a felmérést, vagy egyszerűen csak meghívják LMBT barátaikat a felmérésben való részvételre.

A kutatást itt tudod kitölteni. Nagyon fontos, hogy ha transznemű vagy illetve nem kizárólag férfinak/nőnek határozod meg magad mindenképp jelöld ezt a kérdőív elején, hiszen minél több transznemű ember jelenik meg ezekben a kérdőívekben annál nagyobb hangsúlyt kaphat a téma európai szinten! Szabadon meghatározhatod a nemi identitásod akár a megadott kategóriákon kívül is és ha transzszexuális múlttal rendelkezel kérünk azt is jelöld!

 

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek