Transvanilla Transznemű Egyesület

Elfogadod? - Transz Láthatóság Nemzetközi Napja

Pin It

Egy korsó sör, egy saját tervezésű kerámia vagy akár egy monumentális épület. Mi a különleges bennük? Nekünk talán semmi, de mindben ott van egy transz ember munkája, tudása és szenvedélye. Március 31-én a Transz láthatóság nemzetközi napján 7 olyan transz embert mutatunk be, akik munkájukkal is minden nap bizonyítják, hogy a társadalom teljes értékű tagjai.

A Transz láthatóság nemzetközi napját 2009 óta ünneplik világszerte, Rachel Crandall-Crocker, a Transgender Michigan ügyvezető igazgatója kezdeményezése nyomán. Ez a nap lehetőséget ad arra, hogy a transz embereket ünnepeljük és a transz emberek mindenütt valós, emberi arcot kölcsönözhetnek a transz jogokért és a transz emberek elfogadásáért vívott harcnak.

Idén különösen fontos ez a nap, hiszen éppen 3 nap múlva lesz egy olyan népszavazás, amely a szükségtelenül kegyetlen nem és név jogi elismerését tiltó törvény után, a transz emberek társadalmi megítélését is nagyon sokkal vetheti vissza.

Ebben az ellenséges környezetben, amelyben a legnagyobb erejű hangok egy negatív és gyűlöletkeltő narratívát igyekeznek a közbeszédben tartani, fontosnak tartjuk, hogy még nagyobb hangot adjunk az egyszerű ténynek, hogy a transz emberek egyenjogú tagjai a társadalomnak, dolgoznak és teljes életet szeretnének élni, mint bárki más.

Ezért indítottuk el a .feat ügynökséggel közös kampányunkat, melyben bemutatunk 7 olyan transz embert, akik mindennapi munkájukkal mindannyiunk életét könnyebbé és jobbá teszik.

Ismerd meg a kampányt!

 

Kapcsolódó információk:

Itt írtunk bővebben arról, hogy mit tehetünk azért, hogy a Transz láthatóság nemzetközi napja valóban számítson.

Április 3-án egy olyan népszavazást rendeznek meg, amelynek kérdései egy egészséges demokráciában kiírásra sem kerültek volna. A Transvanilla, a civil szervezetek koalíciójával együtt úgy gondolja, hogy a népszavazáson érvénytelenül kell szavaznunk. További információ

Útmutató a transzbarát munkahely megteremtéséhez: Transzbarát munkahelyek

Alapfogalmak, információk és transz hangok: Transz kisokos

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

Írj nekünk

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek