Transvanilla Transznemű Egyesület

Egyesületünk részt vesz a 16 Akciónapon és a Néma Tanúk Felvonuláson

Pin It

2018. november 25-én, vasárnap, a Néma Tanúk felvonulással kezdődik a 16 akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen. A Transvanilla Transznemű Egyesület azért vesz részt az eseményen, mert úgy érezzük hogy együtt kell felhívnunk a figyelmet a nemi alapú erőszakra, és meg kell emlékeznünk azokról az áldozatokról, akik családon belüli erőszak miatt vesztették életüket az elmúlt évben.

„A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.”

A Transvanilla Transznemű Egyesület elítél mindennemű erőszakot. Sürgetjük a nemi alapú erőszak felszámolását, hiszen transznemű sorstársaink közül is vannak, akik ilyen típusú erőszakkal szembesülnek.
A KÖSZI filmklub (Közösség! Szolidaritás! Ideák!) december 5-ére választott filmje ennek jegyében a Gyűlölt másság lesz, amely egy valós történet Gwen Araujo-ról, egy 16 éves transznemű lányról, akit három tinédzser fiú brutális kegyetlenséggel ölt meg, miután rájöttek, hogy transznemű. Ezzel a filmmel szeretnénk felhívni a figyelmet a transz nők elleni erőszakra is a 16 akciónap során.

A 16 akciónap Facebook oldala:
https://www.facebook.com/16akcionap/

A Néma Tanúk felvonulásának Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/244871369522430/

A Transvanilla KÖSZI filmklub Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/264817207557458/

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek