Transvanilla Transznemű Egyesület

Projektjeink

Jelentés az Európa Tanács ajánlásának végrehajtásáról

Az Európa Tanács 2010. március 31-én mind a 47 tagállam egyetértésével ajánlást fogadott el a szexuális irányultság és a nemi identitás szerinti hátrányos megkülönböztetés elleni lépésekről. A Háttér Társaság 2012-2013-ban részletes jelentést készített Egyesületünk véleményezése mellett az ajánlás magyarországi végrehajtásáról, amelyet 2018-ban, öt év elteltével, immár partnerszervezetként együttműködésben készítünk.

A projektről bővebben itt olvashatsz: Az Európa Tanács ajánlásának végrehajtása

Transreform - - a transz emberek egészségügyi és jogi helyzetének megreformálása Magyarországon

A projekt célja a transz embereket körülvevő jogi és egészségügyi környezet reformja és a transz, a dzsender-nonkonform és interszex (TDZSI) emberek ellen elkövetett diszkrimináció aluljelentettségének megváltoztatása. Célunk a TDZSI közösségek erősítése és média valamint társadalmi reprezentációjuk javítása.

A projekt keretében készült és weboldalunkról letölthető kiadványaink:

A nem jogi elismerése - Nemzetközi kitekintés 2015
Transz média útmutató

ProTrans – A Kelet-európai transznemű emberek erőszak elleni védelme

A projekt célja a Kelet-európai transz személyek és közösségek hatásosabb erőszakkal és büntetlenséggel szembeni védelme. 

A Transgender Europe iránymutatása mellett öt szervezet kezdett 2014-ben dolgozni a projektben, a tapasztalatainkat 2015-ben az innen letölthető kiadványban publikáltuk.

A projekt keretében belül egy egyszerű ám szisztematikus rendszert alakítottunk ki az erőszakos és diszkriminatív esetek monitorozásához. Támogatást nyújtunk az erőszakos és diszkriminatív cselekedetek áldozatainak, és igyekszünk növelni a transz populáció jogtudatosságát. A projekt emellett megoldásokat ajánl a jogi következmények helyi szintű kiharcolására és a jogorvoslatra is ingyenes jogi segítség nyújtásával.

A projektről bővebben itt olvashatsz: ProTrans II

TransParenting - a transz emberek szülői helyzetének dokumentálása Magyarországon

2016 márciusától 2017 áprilisáig tartó projektünk célja a transz emberek szülői helyzetének dokumentálása volt Magyarországon.

A projekt során feltérképeztük az aktuális jogi helyzetet és arról részletes elemzést publikáltunk. Az adatgyűjtés a jogi elemzés mellett online kérdőívek, személyes interjúk keretében valósult meg. A jogi elemzés eredményeit a Transz családjogi kérdezz-felelek című kiadványunkban publikáltuk.

Az empirikus kutatás elkészítésére összesen két lépésben került sor, külön időpontokban. Elsőként önkitöltős online kérdőíves felmérést végeztünk. A kutatás második lépéseként személyes, strukturált interjúkat készítettünk. Az eredményeket egy kutatási jelentésben publikáltuk. A jelentés elérhető magyar és angol nyelven.

A projekt során begyűjtött információkon alapuló érdekképviseleti tevékenységünk célja a családi kérdésekkel már foglalkozó szervezetek figyelmét felhívni a transz specifikus helyzetekre és információt eljuttatva szövetségeseket keresni a politikai és egyéb döntéshozók körében.

Transz családjogi kérdezz-felelek
Transparenting jelentés 
Transparenting report 

A projekt keretében zajlott facebook kampányunk képei itt érhetőek el: Transz szülők
Transz emberek szülővé válásának labirintusa (ez még fejlesztés alatt) szintén magyar és angol nyelven is. http://labirintus.transvanilla.hu/

projektek

Utoljára frissítve: szerda, 04 április 2018 18:00
Tovább a kategóriában: « Rólunk írták Kutatásaink »

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek