Ennek oka, a Kormányhivatal tájékoztatása alapján , az Európai Unióban 2018. május 25-től életbe lépett 2016/679 RENDELET (GDPR), mely minden tagállamra kötelező érvényű és „a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)” szól. Az indoklás szerint, minthogy a szakvélemények olyan adatokat tartalmaznak (pl. egészségügyi állapotra vonatkozóan), amelyek az elbírálási folyamatban résztvevők nem jogosultak megismerni, az EMMI a továbbiakban határozatlan ideig nem fog engedélyt kiadni, tehát a már korábban beadott kérvényeket sem bírálja el.

Az EMMI tájékoztatása szerint a  felfüggesztés visszamenőlegesen értendő, mivel a GDPR 2018. május 25-én lépett életbe, az addig hozzájuk beérkezett kérelmeket még el fogják bírálni, az utána érkezőket sajnálatos módon határozatlan ideig nem.

A Transvanilla Transznemű Egyesület továbbra is arra bátorít mindenkit, hogy adják be kérelmüket mindentől függetlenül. Egyesületünknek azonnali, konkrét javaslatai vannak a minisztérium számára, amelyeket el is juttatunk feléjük. Bízunk benne, hogy sikerül megoldást találnunk a kialakult helyzetre.

A Transvanilla Transznemű Egyesület a továbbiakban is kitartóan fog küzdeni közösségünkért, , Megértjük a kiábrándultságot, illetve az aggodalmat, melyet a fentebb említett helyzet okoz és dolgozunk azon, hogy segítsünk. Ugyanakkor azt szeretnénk kérni az érintettektől, illetve a közösség egészétől, hogy tartsunk össze és nyugalommal viszonyuljunk a történtekhez, hiszen együtt hatékonyabban tudunk haladást elérni. Kérünk bennetek, hogy további kérdéseitekkel épp ezért, hozzánk forduljatok és mi készséggel állunk rendelkezésetekre kapacitásaink tükrében!
Akiket érintett időszakban adták be a kérelmüket, vagy a közeljövőben fogják, azok az alábbi elérhetőségen keressenek minket, hogy egy az adataik kezelésére vonatkozó kiegészítő nyilatkozat benyújtásában tudjunk nekik segítséget nyújtani!

Köszönjük!

 

2018. július 3.
Transvanilla Transznemű Egyesület
Elérhetőségünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.