Mi ez a hely?

A TámPONT Magyarország első interszekcionális szemléletű transz mikro közösségi tere és könyvtára természetesen nem csak transz emberek számára.

Miért fontos ez?

A TámPONT megnyitása azért nagyon fontos mérföldkő a magyar transz mozgalom és az azt üzemeltető Transvanilla Transznemű Egyesület történetében, mert korábban nem létezett olyan offline hely ahol transz emberek biztonságos módon tudtak volna rendszeresen találkozni. Adott volt egy közösség akinek igénye volt egy térre ahol önmaga lehet, az elszigetelődésből kitörhet és biztonságosabb keretek között lehet. A hely és a berendezés már adott, a teret birtokba vettük és 2018 október 12-én megnyitotta kapuit a TámPONT.

Mi történik a falak között?

- közösségi programok (játszunk, filmet nézünk, szórakozunk, teázunk, beszélgetünk, mozgalmat építünk) 
- tanácsadás transz embereknek és hozzátartózóiknak (Transvanilla által üzemeltetett szolgáltatás)
- segítő csoportok (nem csak transz témában)
- tematikus találkozók (a közösség különböző rétegeinek)
- képzések
- könyvtár (Főként transz, nemi identitás, nemi önkifejezés, queer, LMBT+, emberi jogi, pszichológiai, szociológiai fókuszú, vagy a témát érintő könyv, újság, publikáció, szakdolgozat, kutatás, film stb.)
- olyan más csoportok befogadása akik számára máshol nincs elérhető biztonságos tér (tudomásod van ilyen csoportról? Jelezd nekünk!)

Mikor jöhetek be hozzátok? Mikor vagytok nyitva?

A TÁMórák ideje alatt nyitva vagyunk, ilyenkor bármikor szívesen látunk ha kérdésed van vagy csak egyyszerűen kíváncsi vagy ránk. A további programokról pedig itt tájékozódhatsz: TámPONT programok

Mennyibe kerül?

A TámPONT minden rendezvénye és szolgáltatása ingyenes és az is fog maradni, hogy senkit ne zárjunk ki anyagi helyzete miatt, adományokat viszont elfogadunk. Arra kérünk mindenkit aki ellátogat hozzánk, hogy lehetőségeihez mérten akár csekély összeggel is, de járuljon hozzá a fenntartás költségeihez.

Ahhoz, hogy hosszú távon fenntarthatóvá váljon a hely rendszeres adományozókat keresünk, akik fontosnak érzik egy ilyen biztonságosabb tér fenntartását mely lehetőséget biztosít szerveződésre és a Transvanilla bázisául szolgálhat.

Támogatási módok: Pénzadomány Tárgyi adomány | Kapcsolódási módok: Programok Önkéntesség