Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:protrans2|protrans2

ProTrans II.

"ProTrans – A Kelet-európai transznemű emberek erőszak elleni védelme" egy projekt, aminek célja a Kelet-európai transz személyek és közösségek hatásosabb erőszakkal és büntetlenséggel szembeni védelme.

Transz tiszteletet most

A Transgender Europe iránymutatása mellett öt szervezet kezdett 2014-ben dolgozni a projektben, a tapasztalatainkat 2015-ben az innen letölthető kiadványban publikáltuk.

A projekt keretében belül egy egyszerű ám szisztematikus rendszert alakítottunk ki az erőszakos és diszkriminatív esetek monitorozásához. Támogatást nyújtunk az erőszakos és diszkriminatív cselekedetek áldozatainak, és igyekszünk növelni a transz populáció jogtudatosságát. A projekt emellett megoldásokat ajánl a jogi következmények helyi szintű kiharcolására és a jogorvoslatra is ingyenes jogi segítség nyújtásával.

Hogyan lehet jelenteni és segítséget kérni?

E-mail: szervezet[@]transvanilla.hu
Telefon: +36304066633 illetve +36305869310 (visszahívunk)
Online felületünkön

Jelentsd nekünk ha a következő dolgok történnek veled:

- Szóban bántalmaznak (azt is beleértve, hogy az utcán kiabálnak utánad/veled), fenyegetnek, zaklatnak, megfélemlítenek a nemi identitásod vagy annak kifejezése miatt
- Fizikai erőszak vagy szexuális támadás ér a nemi identitásod vagy annak kifejezése miatt
- Nem férsz hozzá bizonyos szolgáltatáshoz mert megtagadják azt tőled a nemi identitásod vagy annak kifejezése miatt

Miért számít, ha jelented?

A transzfób esetek aluljelentettsége komoly kérdés. Nagyon sok transz ember szembesül állandósultan egész magas szintű transzfóbiával, hogy már fel sem merül bennük, hogy a velük szemben tanúsított viselkedés elfogadhatatlan és jelenteni kellene. Mások azért nem jelentik az eseteket, mert nem hiszik, hogy bármit is lehetne tenni vagy, hogy segítséget vagy támogatást kapnának bárhonnan.

A jelentés egy nagyon fontos első lépés ahhoz, hogy változást érjünk el. Ha az eseteket nem jelentjük, a probléma nem is létezik és nem tudunk változást előidézni. Jelenteni tovább azért is fontos. hogy az áldozatok hozzáférhessenek támogató szolgáltatásokhoz amelyek léteznek.

Nem kell ahhoz transznak lenned, hogy transzfóbia áldozata légy!
Mindenkinek joga van bántalmazás és hátrányos megkülönböztetés nélkül élni. Segíts nekünk ezt elérni a magyar transz emberek számára azzal, hogy jelented az eseteket nekünk!

A projekt korábbi szakaszáról itt olvashatsz

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Novák Angéla 1%

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!