Transvanilla Transznemű Egyesület

Látható transzok – Transz közösségi kiállítás

látható transzok kiállítás

„Fantasztikus! Megint lekéstem a buszt. És ebédet sem raktam be, ma is venni kell, csak legyen rá időm majd… Kevés az a fél óra ebédszünet, éppen csak kiérek az étteremhez, már jönnöm is kell vissza...”

Ismerős gondolatok? Ugye, mind vagyunk így a mindennapokban. Ezek a kis apró-cseprő kényelmetlenségek mindünket elérnek, főleg, ha lusta egy kicsit az ember. Viszont mit szólnál, ha most azt mondanám, hogy ezeket a sorokat egy transznemű személy gondolta magában a minap? Azt gyanítom, hogy igazán semmit. És valóban, nincs is benne semmi különös, ha jobban belegondolunk. Elkésett, ebédje sincs és kérdés, hogy tud-e majd venni valamit, azt hiszem, mind tudunk azonosulni a hasonló problémákkal.

Itt érdemes is megállni egy másodpercre. Vajon miért is van az, hogy ha a „transznemű” szó felbukkan valaki kapcsán, akkor sokan hajlamosak vagyunk meglepődni és esetleg előzetes elképzeléseinket gyorsan kikeresve odabenn, kicsit távolságtartóbban fordulni az illetőhöz? Nem megszokott, ez igaz, de mégsem annyira más, mint ahogy sokan hiszik. Főszereplőnk, aki ekkortájt éppen ebédet vehet egy közeli menzán, remélhetőleg, pont ugyanabba a mókuskerékbe csúszik bele, amelybe egy cisznemű személy is és pontosan ugyanazokat az élethelyzeteket éli meg, melyeket bárki a mindennapokban történő boldogulás során. Nem is igazán más az út, a talán ott lévő különbség csupán a viszonyulásban rejlik, ahogy a transznemű emberekhez a többségi társadalom fordul.

Éppen ezért is jött létre a Látható transzok közösségi kiállítás, hogy segítsen kicsit megismertetni a publikummal a transznemű személyek érzéseit, gondolatait és megéléseit. Hogy láthassuk, mennyire izgalmasak, kreatívak, mélyek és igaziak ők is, akárcsak cisznemű kortársaik. Fotókon, elbeszélésekben, versekben, különleges tárgyakban vagy mindezek kombinációjában kerül bemutatásra az élet, hogy közelebb hozzuk ezt a nem is annyira misztikus és különc világot az érdeklődőkhöz. Jelenleg öt alkotónk mutat be közösségi molinókon, melyek praktikusak, mobilisak és így rendkívül jó megjelenítési alapot biztosítanak folyamatosan bővülő, utazó kiállításunknak, mely magyar és angol nyelven is megtekinthető.

Mindenképpen ajánljuk figyelmetekbe ezt a formabontó témájú kiállítást! Új perspektívát és az elfogadás erősítését tudja segíteni itthon. Ezért is büszkén ajánljuk fel, hogy bármely érdeklődőnél (legyen az itthoni vagy külföldi); fesztiválokon, közösségi házakban, közösségi tereken és művelődési központokban szívesen kiállítjuk a műveket.

További információ: szervezet<kukac>transvanilla.hu

Eddigi helyszínek:

2018. április 7. 14. Atlasz Sportnap

2018 március 31. - április 06. Why Not Budapest

2017. augusztus 09. - 16. Sziget Fesztivál Civil Sziget Transvanilla sátor

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Adó 1% - Transvanilla - Novák Angéla

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


TÁMórák: hétfő - szerda - péntek 16-18
Személyesen: Budapest VII. Hernád utca 38.
Telefonon: +36 1 236 0203