Transvanilla Transznemű Egyesület

Vezetői engedély cseréje

Hol intézhetem el?

A járási (fővárosi kerületi) hivatal törzshivatala szervezeti egységeként működő okmányiroda, valamint integrált ügyfélszolgálat (a továbbiakban: kormányablak), továbbá a Nyilvántartó az ország területére kiterjedő illetékességgel látja el a vezetői engedély cseréjével összefüggő feladatokat. Ez azt jelenti, hogy a vezetői engedély cseréje iránti kérelem az ügyfél választása szerint, bármely járási (fővárosi kerületi) hivatal szervezeti egységeként működő okmányirodánál vagy kormányablaknál, vagy a Nyilvántartónál benyújtható.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

A vezetői engedély kiállítására irányuló eljárás illetéke 4000 forint.

Ügyintézés határideje

Amennyiben a kérelem benyújtásakor a kérelem és mellékletei, valamint a hatóság rendelkezésére álló adatok (ide értve az olyan adatokat is, amelyek szolgáltatására a kérelmező nem kötelezhető) alapján a tényállás tisztázott, úgy az ügyintézési határidő 8 nap, egyéb esetben az ügyintézési határidő 21 nap. Amennyiben a vezetői engedély kiállítására irányuló kérelmet a Budapest Főváros Kormányhivatala XIII. Kerületi Hivatalánál nyújtották be, a vezetői engedély – az erre irányuló kérelem esetében – soron kívül kiadható. (Lehetőség van SMS vagy/és e-mail értesítés kérésére az elkészült vezetői engedély postára adásának, illetve a közlekedési igazgatási hatósághoz történő érkezésének napjáról.)

Bővebben: Jogosítvány cseréje

Utoljára frissítve: vasárnap, 10 március 2019 10:35

ENGLISH - #LGRforHungary - Call to action page

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

COVID-19

covid 19 transvanilla

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Transvanilla - Adó 1% - Adószám: 18288786-1-43

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.