Transvanilla Transznemű Egyesület

Igent a nemre!

igent a nemre - adjuk össze kampány

A transznemű embereknek átmenetileg nincs a nem- és névváltoztatásra lehetőségük Magyarországon. Segíts, hogy ebben a bizonytalan és nehéz időszakban pszichoszociális támogatást és jogi segítséget kapjanak!

2016. november 14-től, bizonytalan időre és hivatalos indoklás nélkül felfüggesztették a nem- és névváltoztatási eljárásokat Magyarországon. Később egy régi kérésünk teljesült azzal, hogy jogszabályi szinten rendeződött a nem- és névváltoztatás menete egy 2017. december 20-ára keltezett kormányrendelet formájában. Azonban ez az eljárási gyakorlat csak néhány hónapig működött, mely után egy újabb bürökratikus akadályt gördítettek a transznemű emberek elé, ezzel újra ellehetetlenítve a nem- és névváltoztatásukat.

“(...) 11 hónapot kellett várnom. Ez idő alatt rengetegszer éreztem magam megbántva, megalázva, kiszolgáltatva az állam részéről. Én ma már túl vagyok ezen, de sajnos rengeteg sorstársam van, aki most újra ugyanebben a szörnyű helyzetben van.
Nekem anno a Transvanilla Transznemű Egyesület rengeteget segített. Ha ők nincsenek, akkor talán még most is a kérelemre várnék.” Horváth Noé

Kattints ide és segíts, hogy egyenlő és tiszteletteljes bánásmódban részesüljenek a transznemű emberek!
Adományoddal járulj hozzá, hogy ebben a bizonytalan és nehéz átmeneti időszakban, és ellehetetlenítő közegben a transznemű emberek és hozzátartozóik megfelelő pszichoszociális támogatást és jogi segítséget kapjanak!

A transznemű emberek érdekeit képviseljük az élet MINDEN területén. Egyesületünk munkatársai, aktivistái és önkéntesei jelen vannak a felsorolhatatlan számú pillanat közül akár egy műtét után a kórházban, hogy papucsot húzzanak egy transznemű ember lábára, vagy együtt vannak velük az örömükben és bánatukban; közösségi és kulturális programokon át pl. jogi képviseletet nyújtunk Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

A Transvanilla Egyesülethez, a működése óta több, mint 2000 transz személy és/vagy hozzátartozója fordult informális, pszichoszociális vagy jogi segítségért.

A Transvanilla Transznemű Egyesület Magyarország egyetlen transznemű érdekképviseleti szervezete, amely 2011. november 20-án alakult meg. Korábban mint internetes, online segítő közösség működött. Majd 2010-től havi rendszerességgel szakértők előadásával és tematikus beszélgetésekkel tarkított találkozók jelentették a fő tevékenységi körét a közösségnek. Ezen találkozók résztvevői közül kerültek ki az alapítók.

"Kérlek Titeket, támogassátok a kampányt, hogy a Transvanilla lelkileg és jogilag is segítséget tudjon nyújtani transznemű embertársainknak!
Rajtad is múlik, hogy ők végre boldogan és megérdemelten a saját nemüknek megfelelően élhessenek! KÖSZÖNJÜK!" Horváth Noé

Kattints ide a támogatáshoz

ENGLISH - #LGRforHungary - Call to action page

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

COVID-19

covid 19 transvanilla

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Transvanilla - Adó 1% - Adószám: 18288786-1-43

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.