Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Transznemű New York-iak százai folyamodnak a nemük jogi elismeréséért, miután bevezették az új szabályokat

Transznemű New York-iak százai folyamodnak a nemük jogi elismeréséért, miután bevezették az új szabályokat

731 New York-i lakos kérvényezte a hivatalos név- és nemváltoztatást, miután 2015-ben törvénybe iktatták az új szabályokat, melyekről 2014-ben határoztak.

A Városi Tanács és az Egészségügyi Minisztérium könnyebbé tette az anyakönyvi kivonat megváltoztatását a transz emberek számára.

Korábban, évente átlagosan 20 ember indította el a hivatalos név- és nemváltoztatást.

A Minisztérium adatai szerint 55%-a a kérvényeknek MtF (male to female), 45%-uk pedig FtM (female to male) transznemű személyektől érkezett be.

A kérvényt benyújtók életkora rendkívüli változatosságot mutat. A legfiatalabb kérvényező 5, a legidősebb 76 éves volt eddig. A 18 éven aluliak esetében szülői engedély is szükséges. Az ezen életkort be nem töltöttek aránya 41%.

Az Egészségügyi Minisztérium New York-i kihelyezése 2016-ban bocsátotta ki az első interszex anyakönyvi kivonatot.
„Mivel az igazságszolgáltatás és a törvénykezés országszerte diszkriminatív irányvonalat képvisel a transznemű emberekkel szemben, rendkívül lényeges, hogy New York városa megújítsa elkötelezettségét az egyenlőség és az egészségügyi méltányosság mellett” nyilatkozta Dr. Mary Bassett, egészségügyi biztos.

Decemberben egy New York-i transznemű férfi ünnepelte győzelmét, miután sikerült átesnie a hivatalos procedúrán.
Korábban, az alsó bíróság elutasította Ben Stanford petícióját a névváltoztatás ügyében. A döntést azzal indokolták, hogy a férfi visszautasította, hogy tranzíciójáról „orvosi bizonyítékkal” szolgáljon.

Ugyanabban az évben, korábban, egy másik transznemű férfi pert indított Indiana állam ellen, ugyanis egy törvény miatt megtagadták tőle a névváltoztatást.
A férfi menedékjogot kapott az USA-ban az előző évben, arra az esetre, hogyha deportálni akarnák Mexikóba, ahol üldöztetésben lenne része transzneműsége miatt. Jelenleg is perben áll Indiana állammal a névváltoztatás ügyében.

Nem jogi elismerése

 

Művészetterápia

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Transzvideó

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog