Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Szülők attól félnek az Egyesült Királyságban, hogy a Felsőbíróság el fogja venni tőlük transznemű gyermekeiket

Szülők attól félnek az Egyesült Királyságban, hogy a Felsőbíróság el fogja venni tőlük transznemű gyermekeiket

Szülők attól félnek az Egyesült Királyságban, hogy a Felsőbíróság el fogja venni tőlük transznemű gyermekeiket.

Transznemű gyermekeket az a veszély fenyeget, hogy a Felsőbíróság el fogja venni őket szüleiktől.

Egy ügyben, Hayden bíró úgy határozott, hogy az anya jelentős érzelmi károkat okozott hét éves gyermekében, ugyanis engedélyezte, hogy a fiúnak született gyermek lányként éljen.

A szóban forgó ügy nyilvánosságra kerülése után, legalább négy másik édesanya jelezte, hogy ex-partnerük azzal fenyegette meg őket, hogy bíróság elé fogják őket állítani.

Susie Green, aki a Mermaids UKMermaids UK nevű, transzneműeket támogató szervezet igazgatója, azt nyilatkozta a Guardian-nek, hogy az ex-partnerek közül egyik sem támogatja azt, hogy a gyerekek önmaguk lehessenek.

„Mindegyik ügyben az a közös, hogy az anyáknak kihallgatáson kellett részt venniük, mivel az apák nem hajlandók támogatni gyermekeiket”.

Az apák a következőt mondták volt feleségüknek: „Tudomásomra jutott a határozat, amit a Felsőbíróság hozott. Téged is esküdtszék elé foglak állítani”.

Az egyik édesanya azt nyilatkozta, hogy volt férje nem csak jogi eljárást indított ellene, hanem olyan határozatot követel, melyben eltiltják közös gyermeküket attól, hogy lány ruhát viseljen az iskolában.

Egy másik anyuka elmondta, hogy az ő ex-partnere egyáltalán nem támogatja gyermekük döntését, miszerint fiúként szeretne élni.

„Jake-nek olyan ruhákat kéne hordania, melyekben önmaga lehet, de nem teheti meg”.

Azt is hozzátette, hogy mióta napvilágra jutott a Felsőbíróság határozata, attól rettegett, hogy őt is ugyanúgy bíróság elé fogják állítani.

Sarah Cornes, aki a családjogi osztály vezetője a TWM-nél, azt állította, hogy az említett ügy precedens értékű, a többi bírósági meghallgatás nem követte annak a mintáját.

Nem jogi elismerése

 

Művészetterápia

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Transzvideó

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog