Transvanilla Transznemű Egyesület

MOST RÁTOK VAN SZÜKSÉG - Kérlek adományozz a transz emberek művészetterápiájára!

"Amit érzel ritkaság, alkosd hát meg! – Művészetterápia az önkifejezés és a nyugalom jegyében a Transvanilla szervezésében."

Sok jó embert keresünk, hogy egyre több transz emberhez eljuthassunk és segítsünk nekik, ezúttal a művészetterápia nyújtotta eszközökkel. Összesen 215.000 Ft-ra lenne szükségünk, hogy meglegyen minden eszközünk és lehetőségünk, hogy 1 évre biztosítani tudjuk az "Amit érzel ritkaság, alkosd hát meg! – Művészetterápia az önkifejezés és a nyugalom jegyében a Transvanilla szervezésében" projektünket a transz emberek számára. Ha lehetőséged van rá és úgy érzed fel tudsz ajánlani akár csak 1000 Ft-ot is, akkor már rögtön közelebb vagyunk ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani azt amit elterveztünk.

A művészetterápia gyógyító eljárás, melyet csoportos keretek között alkalmaznak. A művészetterápia alkalmazása során a művészi élmény befogadása, illetve az alkotás létrehozása nyomán keletkező katarzís gyógyító és segítő erővel bír. A kapcsolati és önértékelési zavarok enyhítése, az identitás keresése, a belső feszültségek megfogalmazása, kivetülése, az érzések és vágyak nonverbális formában történő kifejezése segít a belső feszültségek oldásában.

A művészetterápia elsődleges célja a változás előidézése. Ezt segíti az alkotási folyamat, az alkotás közbeni sikerélmény. A csoport alkotóközösséggé formálása hatással van a transz emberek elősegítésére. A művészetterápia további célja, hasonlóan a pszichoterápiákhoz, erősíteni, fejleszteni és megőrizni a transznemű emberek mentális egészségét.

A művészetterápiás csoportmódszer lehetőséget ad az önismeretre és arra, hogy a csoportban megismerhető és elismert legyen minden csoporttag. Az alkotásban megjelennek az alkotó elhárított konfliktusai, félelmei, vágyai és szorongásai.

Az alkotási folyamat után, a "megbeszélés" fázisában, amikor a csoport tagjai egyenként a kezükbe veszik és megnézik egymás alkotásait, megjelennek a projekciók. A projekciókban pedig megjelenik a befogadó saját képzeletvilága, így azokat a részleteket fedezi fel társai alkotásaiban, amelyek hasonlóak az ő félelmeihez, vágyaihoz és szorongásaihoz, és amelyek gátakként akadályozzák őt a fejlődésben. Így nemcsak az alkotás folyamata, de a befogadás élménye is egy alakító, fejlődést, változást elősegítő folyamat. A befogadó személynek önmagáról támadnak benyomásai, melyek beleszövődnek projekcióiba is.

Ahogy az alkotó az alkotási folyamat alatt élményeit sűríti, hogy emlékeit, emócióit kifejezésre jutassa, a befogadónak is hasonló folyamatot kell bejárnia, vagyis ugyanúgy sűrítenie kell, egybefoglalva mindazt, amit az alkotás saját emlékeiből, tapasztalataiból, átéléseiből megmozdít benne. A befogadás élményének lélektani elemzése, katarzist hozhat létre a "találkozáskor" a befogadóban és az alkotóban egyaránt.

Az egyén fejlődése során korábbi trauma-feldolgozási-módszere változtatásra szorul, ebben a felépítési/fejlődési folyamatban át kell lépni egy új síkra. Nevezetesen: nem az adott transz ember gyengeségeit kell hangsúlyozni, hanem erősségeit kell számba venni. További fontos szempont az egyén speciális érzékenységi területeinek figyelembevétele is, egyéniségének azok a szegmensei, amelyek különösen érzékenyek a problémákra, traumákra.

A mindezekre történő koncentrálás elsajátítása tanulási folyamat, amelyben további fontos hangsúlyt kap az egyén társas kapcsolataira tett törekvése és közösséghez való viszonyulása. A terapeuta felelőssége e folyamat támogatása és a transz ember támogatása az új szemlélet felé, amelyben erősségeire és céljaira összpontosítva további értelmet kap élete.

Az anyagi támogatáson kívül szívesen veszünk tárgyi felajánlásokat, mint rajzlap, festék, tempera, ceruza, zsírkréta, filctoll stb. illetve ingyenes teremhasználati felajánlás is nagy segítséget jelentene a csoport számára.

Transvanilla Transznemű Egyesület
Bankszámlaszámunk: Belföldről: Unicredit Bank 10918001-00000088-56310001
Külföldről:
IBAN HU81109180010000008856310001
SWIFT BACXHUHB
A közleménybe kérjük írjátok be, hogy "művészetterápia"!

PayPal:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az alábbi gombra kattintva bankkártyával is tudtok pénzt küldeni:

Létrehoztunk egy adományozó oldalon is egy platformot: https://igg.me/at/0Uax28Sb3vs

Köszönjük!
Transvanilla Transznemű Egyesület

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Programok

2019 jan. 16
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 18
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 21
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 23
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 25
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák

Nem jogi elismerése

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

IGENT A NEMRE! - adjukössze kampány

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


TÁMórák: hétfő - szerda - péntek 16-18
Személyesen: Budapest VII. Hernád utca 38.
Telefonon: +36 1 236 0203