Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Látható transzok kiállítás - Transznemű láthatóság nemzetközi napja 2018

Látható transzok kiállítás - Transznemű láthatóság nemzetközi napja 2018

látható transzok kiállítás

Megnyitó: 2018. március 31. 18.00 Why Not Budapest (Budapest, Belgrád rkp. 3-4)
A kiállítást megnyitja: Novák Angéla előadóművész
Az esemény kétnyelvű lesz magyar - angol
A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2018. április 6-ig.

 A Transznemű láthatóság nemzetközi napjáról

Március 31-én van a Transznemű láthatóság nemzetközi napja (TLNN). A Transgender Michigan ügyvezető igazgatója, Rachel Crandall-Crocker által 2009-ben létrehozott TLNN a novemberi mértékletes és reflektív Transznemű emlékezés napjának ellenpontját jelenti. Mindössze pár év alatt a TLNN egy helyi, Michigani eseményből olyan nappá nőtte ki magát, melyet már világszerte ünnepelnek és aminek hatására a transz emberek mindenütt valós, emberi arcot kölcsönözhetnek a transz jogokért és a transz emberek elfogadásáért vívott harcnak. Viszont annak ellenére, hogy egyre több transz ember választja a látható életet (ma és minden egyes nap), még mindig nagyon kis számokban vagyunk jelen. Szükségünk van a barátaink és szövetségeseink segítségére, hogy terjesszék üzenetünket és még hatásosabbá tegyék a láthatóságunkat.

A kiállításról

Éppen ezért is jött létre a Látható transzok közösségi kiállítás, hogy segítsen kicsit megismertetni a publikummal a transznemű személyek érzéseit, gondolatait és megéléseit. Hogy láthassuk, mennyire izgalmasak, kreatívak, mélyek és igaziak ők is, akárcsak cisznemű kortársaik. Fotókon, elbeszélésekben, versekben, különleges tárgyakban vagy mindezek kombinációjában kerül bemutatásra az élet, hogy közelebb hozzuk ezt a nem is annyira misztikus és különc világot az érdeklődőkhöz. Jelenleg öt alkotónk mutat be közösségi molinókon utazó kiállításunkon, mely magyar és angol nyelven is megtekinthető.

Hashtag kampány

Emellett hashtag kampányt indítunk #láthatótranszok néven, melyet használva jelezhetitek elkötelezettségetek a transzneműek iránt. Tenni csak annyit kell, hogy instagram-on, twitteren vagy itt Facebookon transz specifikus posztjaitokban vagy kommentjeitekben használjátok a hashtaget ezzel megmutatva támogatásotokat a transznemű közösség felé. Mutassuk meg, hogy vagyunk és hogy vannak szövetségeseink!

Bővebben a kiállításról: Látható transzok közösségi kiállítás

Tippek, hogy mit tehetsz, hogy ez a nap valóban számítson az alábbi linken: Transznemű láthatóság nemzetközi napja

Facebook esemény: Látható transzok kiállítás - Visible trans exhibition

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Novák Angéla 1%

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!