Transvanilla Transznemű Egyesület

Könyvajánló: Kuntz Zoltán - Rozina

Megjelent Kuntz Zoltán könyve, ami egy 400 évvel ezelőtti és nagyon híres esetből indul ki. 1620-ban Sopronban született egy kislány, Rozina, aki interszex volt.

Megszenvedte sorsát, de végül, sok jó ember, többek között egy király, III. Ferdinánd segítségével győzedelmeskedett. Az eset megtörtént a valóságban is, a világ legjelentősebb orvosi szakkönyvei lábjegyzetben emlékeznek meg róla! Az ő történetéről írta Kuntz könyvét, amely budapesti, vancouveri, mexikói helyszíneken játszódik és a jövőbe vezet.

Szinopszis

Könyvünk főszereplője Fuchs Rozina, egy fiatal nő, akinek súlyos lelki gyötrelmekkel kell megküzdenie, amíg megtalálja saját nemét. Gyerekkorától felnőtté válásáig kísérhetjük nyomon viharos életét, küzdelmeit az újra, meg újra előtörő felzaklató érzéssel, hogy a másik nemhez tartozik. Csalódásai és titkos vágyai nem egyszer az öngyilkosság széléig sodorják. A tiszta és önzetlen szerelemnek köszönheti megmenekülését, és azt, hogy újra felfedezi önmagát, értelmét látja életének.

Fuchs Rozina története azonban más szempontból is megragadó és érzelmileg felkavaró olvasmány. Egy véletlen családfakutatásnak köszönhetően ugyanis ráébred, hogy négyszáz évvel ezelőtt élt elődje, testi adottságaiban is kétnemű volt. Emiatt üldözte, kínozta, kivetette magából korának társadalma. Gyötrelmek és megvetés közepette élt, egy olyan világban, amelynek megdöbbentő titkai feltárulnak az olvasó előtt.

A mai Rozina lelki küzdelmeiről drámai részletek ismerhetők meg a könyv Budapesten, Kanadában és Mexikóban játszódó fejezeteiben. Nemi identitás zavarát fokozza az anyjával való rossz kapcsolata, apjának korai és tragikus halála. Szerelme becsapja és elhagyja. Pszichiátriai ellátásra szorul. A kedélyjavító gyógyszerek mellékhatására alsóteste lebénul. A dúsgazdag, és őt egyedül szerető nagynénje ezért mexikói zarándokútra viszi. Titokban azt reméli, hogy Rozina meggyógyul, és újra jár majd. Végül nem az isteni csoda, hanem egy igaz szerelem segít a lányon. Andreo Cortez egy hírhedt kábítószer bűnbanda tagja, halálosan belé szeret. Végtelen türelemmel megtanítja járni a lányt. Visszaadja hitét a nőiességében és önbecsülésében. A boldogság reménye mégis szertefoszlik. Andreo korábbi bűntársai ugyanis elrabolják Rozinát és váltságdíjat követelnek érte. Számos kaland és konfliktus után a könyv befejező részében megszöknek, és új életet kezdenek egy messzi országban.

Kiadó: Oriold és Társai Kft
Oldalszám: 232 oldal
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786155443619
Megrendelhető: http://hu.orioldbooks.com/2017/04/rozina.htmlhttp://hu.orioldbooks.com/2017/04/rozina.html

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Programok

2019 jan. 18
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 21
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 23
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 25
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 26
02:00PM - 06:00PM
Szivárvány önsegítő csoport

Nem jogi elismerése

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

IGENT A NEMRE! - adjukössze kampány

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


TÁMórák: hétfő - szerda - péntek 16-18
Személyesen: Budapest VII. Hernád utca 38.
Telefonon: +36 1 236 0203