Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Justin Trudeau azt ígérte, hogy a transznemű börtönlakókat nemi identitásuk szerint különítteti el

Justin Trudeau azt ígérte, hogy a transznemű börtönlakókat nemi identitásuk szerint különítteti el

Justin Trudeau fogadalmat tett Kanadában, hogy a transznemű börtönlakókat a nemi identitásuk figyelembevételével helyezteti el.

A kanadai miniszterelnök ezt az ígéretet azután tette, miután egy transznemű nő leírta a jelenlegi elhelyezési rendszerben átélt tortúráját.

“Biztos vagyok benne, hogy jó megoldást találunk erre, mert felismertük a transzneműek emberi jogait, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy valóban minden módon érvényesül mindenki méltósága és joga”- mondta.

A fogadalom azután a közlemény után hangzott el, hogy a Kanadai Végrehajtási Szolgálat észlelte, hogy a hatályos eljárás a születéskor bejegyzett nemük és nem a nemi identitásuk alapján sorolja be a transz embereket.

“A pre-operatív szabálysértő transz nők, akik nemi diszfóriával küzdenek a férfi intézetekbe kerültek, a transz férfi bűnözők pedig a női intézetekben voltak elhelyezve”-olvasható.
A kanadai büntetésvégrehajtási vizsgálatvezető, Ivan Zinger szerint a CSC gyakorlata elkeserítő.”

“Szerintem az a vélelem ál fenn a börtönökben, hogy a nemi identitást a genitáliák alapján kell meghatározni az elhelyezéskor,” mondta CBC News-nak.

Zinger szerint a jelenlegi eljárás sérti az emberi jogokat és Turdeau ezért kíván harcolni a jelenlegi rendszer megváltoztatásáért.

“A bűnügyi ellátás nem hagyja jóvá sok esetben, hogy a kormánybizottságok által promótált és védett transzneműek, transzszexuálisok és dzsender nonkonform személyek jogai érvényesüljenek.”

Nem jogi elismerése

 

Művészetterápia

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Transzvideó

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog