Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Jobbik - A mi Európánk vs a szakállas nők Európája - Sajtótájékoztató Budapesten

Jobbik - A mi Európánk vs a szakállas nők Európája - Sajtótájékoztató Budapesten

A Jobbik álláspontja szerint ha az Európai Unió eltér a közös alapértékektől, akkor a pusztulás felé tart.

Staudt Gábor, a párt EP képviselőjelöltje pénteki sajtótájékoztatóján úgy vélte: az Európai Egyesült Államok koncepcióját támogató pártok nemhogy megállítani nem tudják az Eurovíziós Dalfesztivállal összefüggésben kicsúcsosodott tendenciákat, de még a problémafelvetésig sem jutottak el.

Közös alapértékeknek nevezte a görög gondolkodást, a római jogot és a keresztény erkölcsöt, s szavai szerint ezek csak a nemzetek Európája koncepciójában maradnak meg.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A dalverseny győztesére, az osztrák Conchita Wurstra utalva azt mondta: jó válasz nem adható egy gyermeknek, aki felveti, hogy "a néninek szakálla van", ráadásul ez azt sugallja, hogy ez egy választható jövőkép. Egy felnőtt ember olyan életet él, amilyet akar, de a médiában nem szabad olyan módon megjeleníteni, ami a gyermekek egészséges fejlődését, a hagyományos keresztény erkölcsök alapján álló családmodellt rombolja - fejtette ki.

A szakállas nők mutatta jövőképpel szemben a Jobbik a családokra épülő társadalomszervezést és a nemzeti hagyományok ápolását támogatja – jelentette ki Dúró Dóra, a párt szóvivője  Ezért is tölt be a radikális párt programjában kiemelt helyet a családok támogatása. A bevándorlás elősegítése helyett azt szeretnék elérni, hogy a magyar családokban tervezett gyermekek megszülethessenek. A kutatások azt mutatják, hogy a magyar fiatalok körében még mindig magas a gyermekvállalási kedv, általában kettő, vagy három utódot szeretnének, de ebből jó, ha egy a világra jönhet. 

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Jobbik a nemzetállamok szuverenitását tabu kérdésnek tekinti. Elfogadhatatlannak tartják, hogy bármely európai jogintézmény beleavatkozzon olyan alapvető nemzeti kérdésbe, mint a kultúra.

Duró Dóra újságírói kérdésre elmondta: transzparenseiken Bálint Natália személyében egy képezett és hazája iránt elkötelezett előadóművészt kívántak a fiatalok előtt pozitív példaképként bemutatni az Eurovíziós Dalfesztivál szakállas győztesével szemben.

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Transvanilla Egyesület - Sziget 2018

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!