Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Japán részben finanszírozza a nemi megerősítő műtéteket

Japán részben finanszírozza a nemi megerősítő műtéteket

A japán kormány bejelentette, hogy a nemi megerősítő műtétek költségei mérséklődni fognak egyes transzneműek számára.

A Japan Today lap szerint a transznemű és a nem-bináris személyek meg fogják tudni változtatni a hivatalos nemüket az irataikon, valamint bizonyos esetekben a kormány finanszírozni fogja a nemi megerősítő műtéteket.

Az Egészség- Munka- és Jólétügyi Minisztérium értesítette a civil szervezeteket, hogy a műtétek finanszírozva lesznek azon állampolgárok számára, akik még nem kapnak hormonterápiát, illetve nem volt egyéb korábbi beavatkozásuk.
Azoknak a pácienseknek, akik részesülnek a támogatásban, a költségeknek csak a 30%-át kell visszafizetniük, tette közzé a Japan Times.

Habár a döntés pozitív fogadtatásban részesült, a nemi identitás elfogadtatása komplex és problematikus a japán transz közösség számára.
A jelentkezőknek egyedülállónak kell lenniük és nem lehet 20 év alatti gyermekük. Továbbá, részt kell venniük egy pszichiátriai vizsgálaton, melynek nemi identitás zavart kell megállapítania az egyéneknél.

A nemi megerősítő műtétek ára drasztikusan eltérhet beavatkozások szerint.

A Stonewall Japan szerint a genitáliákat érintő műtétek megközelítően 13 000 dollárba is kerülhetnek transz nők és transz férfiak esetében is.

Ezek mellett, a transzneműeknek sterilizáción is kötelező átesniük annak érdekében, hogy elismerjék a nemüket.

Mivel Japán nem legalizálta az azonos neműek házasságát, így a transzneműeknek választaniuk kell a termékenységük és a házasodási joguk között.

A Human Rights Watch szervezet kezdeményezett egy kampányt, melynek célja eltörölni a káros gyakorlatot.

Fumino Sugiyama, transznemű állampolgár azt nyilatkozta az NBC-nek, hogy nem akarja alávetni magát a sterilizációnak annak érdekében, hogy elvehesse a menyasszonyát.

Habár néhány perfektúrában engedélyezik az azonos neműek házasságát, az országban továbbra is illegális.

"El szeretném venni a partnerem, de a törvények miatt nem házasodhatok meg törvényesen", nyilatkozta Sugiyama a csatornának.

A következőket is hozzátette: "Nem akarom olyan műtétnek alávetni magam, ami nem az én döntésem. Csak olyan műtétet akarok, melyet a saját akaratomból választok, magamért csinálom és nem valaki másért. Úgy gondolom, hogy a törvény teljesen abszurd".

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Transvanilla Egyesület - Sziget 2018

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!