Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Ismerd meg a New York-i Divathét színes bőrű transznemű modelljeit!

Ismerd meg a New York-i Divathét színes bőrű transznemű modelljeit!


Avagy a jelenség, amire a divatiparnak ideje felfigyelni!

A divat megkérdőjelezhetetlen forradalmon ment, vagy, ahogy egyesek vélik, megy keresztül napjainkban. Szezonról-szezonra, egyre növekvő számban választanak az ismert márkák transznemű modelleket.

Míg néhány casting rendező egyfajta törekvésként beszél a hasonló, „gyönyörű modellek” castingolásáról, olyan tervezők, mint Becca McCharen Chromat céltudatosan, mintegy, beleszövi a befogadás világos eszméjét ruhái szövetébe. Bár mindemellett megjegyzi, ez az új láthatóság és befogadás egy sor új problémát is magával hoz.

Ha szigorú következetességgel tekintjük a legprominensebb transznemű modelleket, azokat, akik a legjobb állásokkal és lehetőségekkel élnek, nem láthatunk nagymértékű sokféleséget etnikai értelemben. Természetesen, olyan márkák esetében, mint a Chromat is, nincs ilyen probléma, de egyéb törekvéseken túl, a transznemű modellek felé való közeledést nem csak a beválogatásukban, de a velük való bánásmódban is talán jobban fontolóra kellene venni. Míg felül kell emelkednünk a színes bőrűekkel kapcsolatos elvárásainkon a divatiparban, ahhoz hogy elősegítsük a párbeszédet, még többjüknek kell esélyt adni a véleményformálásra.

A divathét (New York Fashion Week) közeledtének alkalmából, jöjjön most 7 színes bőrű transz modell, akiket már láthattunk, vagy akiket sokkal többet akarunk látni a kifutón.

Leyna Bloom

A korábbi táncos és a New York-i House of Miyake Mugler jelenlegi nagyasszonya, Leyna Bloom tekintete és kifutói vonulása is megvan ahhoz, hogy ne csupán egy tűnő fénycsóvaként hagyjon nyomot a divatiparon. Immár a Chromat kihagyhatatlan tagjává vált a filippínó-amerikai modell, aki a héten a LaQuan Smith bemutatóján tűnt fel és, aki szintén arca volt a Make Up Forever beauty projekteinek.

Leyna Bloom

Maya Mones

Bár úgy döntött, hogy ebben a szezonban csak egy bemutatón vonul, ezt a Chromat show záró modelljeként tette, amely bármely kifutón áhított hely. Mones igazán tudja az útját az iparban. A múltban a Gypsy Sporttal és a Gogo Grahammel is együtt dolgozott, de fotózták olyan kiadványok vezércikkeihez, mint a Dazed vagy a Paper.

Maya Mones

Torraine Futurum

Egytől-egyig a Shiseido, az Urban Outfitters, a Proenza Schouler és az Adidas választotta már e sötétbőrű szépséget projektjeihez. Mind kétségtelenül nagy nevek a divatvilágban, de Futurum, aki sokoldalú művész, már a popkultúrában is előtűnt egy kameó szerepben Carly Rae Jepson „Boy Problems” című videó klipjében.

Torraine Futurum

Aurel Odogbo

Helmut Lang épp „márkafrissítésen” esik át mostanság, melynek részeként az ikonikus márka fotóprojektek sorozatát jelentette meg, ezek egyikének főszereplője Aurel Odogbo. Ha ehhez hozzávesszük, hogy ő jegyzi a Photoshop-free fehérnemű kampányát, egyértelmű micsoda potenciált rejt magában a modell.

Aurel Odogbo

Geena Rocero

A TED konferenciák (Technology, Entertainment, Design vagyis Technológia, Szórakoztatás és Dizájn), melyeken minden előadó egy terjesztésre érdemes eszmét ad át a közönségnek, óriási pillanatok. Geena Rocero igazán emlékezetes volt, mikor nyíltan fedte fel a színpadon, hogy valójában transznemű. A filippínó modell, korábbi szépségversenyek résztvevője, egy olyan szervezet társalapítója, melynek célja, hogy segítse a transznemű emberek nevének és nemének korrekcióját azonosító okmányaikon. Ezen felül pedig a Covergirl kampányaiban is szerepel.

Geena Rocero

Isis King

Bár egyesek úgy vélik, hogy az America's Next Top Model csupán elhanyagolható hatással van egy modell pályájára, Isis King berobbant a köztudatba, amikor ő lett az első transznemű nő, aki szerepelt a versenyen. Ezután az American Apparel és a hozzá hasonló cégek kampányait happolta el és, azóta is fényes karriert fut a divatban.

Isis King

Carmen Carrera

Carmen Carrera egy újabb modell, aki televíziós műsorban, a RuPaul’s Drag Race-ben, alapozta meg rajongó táborát. Miután egy olyan kampány középpontjában tűnt fel, ahol ő volt az első transznemű Victoria’s Secret angyal, munkát kapott a Target-nél, a Life Ball-nál és a Candy magazinnál.

Carmen Carrera


Forrás: Teen Vogue

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Transvanilla Egyesület - Sziget 2018

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!