Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Harmadik fél beavatkozása a Rana vs. Magyarország ügyben

Harmadik fél beavatkozása a Rana vs. Magyarország ügyben

A Transgender Europe, az ILGA Europe, és a Transvanilla Transznemű Egyesület lehetőséget kapott, hogy észrevételeket nyújtson be a Rana vs. Magyarország ügyben (Ügyszám: 40888/17) az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

Az eset érintettje egy transz személy aki iráni állampolgár, és Magyarországon menekült státusszal rendelkezik. A magyar hatóságok elutasították a nem jogi elismerésére vonatkozó kérelmét, a külföldiek helyzetére vonatkozó szabályozás hiányára hivatkozva.

Ez az ügy illusztrálja a transz menekültek, és a más törvényesen letelepedett bevándorlók előtt álló akadályokat, amelyekkel a letelepedési országukban szembesülnek, különösen, ha a származási országuk ellenséges az ilyen kérésekkel kapcsolatban. Ez a helyzet az érintett személyt állandósult bizonytalanságba sodorja és arra ítéli, hogy a befogadó országban perifériára szoruljanak.

További specifikációja az ügynek Magyarországgal kapcsolatban, hogy az ügy egy szélesebb körű jogi vákum része, mely a külföldiek mellett a magyar állampolgárokat is érinti.

Az eset leírása letölthető: innen.

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Nem jogi elismerése

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Facebook

Transvanilla Egyesület - Sziget 2018

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!