Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Georgie Stone transz aktivista lett „az év LMBTI embere” Ausztráliában

Georgie Stone transz aktivista lett „az év LMBTI embere” Ausztráliában

Georgie Stone lett „az év LMBTI embere” Ausztráliában, miután ő lett a legfiatalabb személy, aki megkapta az engedélyt hormon-blokkolók szedésére.

Stone ügye mérföldkőnek számít és utat engedett más, magukat transzként meghatározó fiataloknak, hogy hozzáférhessenek a megfelelő hormonkezeléshez.

Georgie-t az ausztráliai Victoriában tartott GLOBE Awards-on ismerték el, mint „az év LMBTI emberét”.

Ahogy a díjátadón mondta: „Remélem, hogy miután látták a történetem, egy boldog, szabad, tizenhat éves lányt fognak látni, aki előbújt a másik oldalon.”

„Ezt a díjat minden transznemű embernek ajánlom, akik nem érzik magukat biztonságban vagy szeretettnek, vagy akikkel nem bánnak egyenlőként. A közösségetek mögöttetek áll, és mindig számíthattok ránk.” – írta a tinédzser lány az Instagramon.

David Micallef, a GLOBE elnöke úgy hiszi, hogy Georgie úttörő munkát végzett: „Georgie olyasmit tett, ami fiatal transznemű emberek millióinak életét fogja megváltoztatni az elkövetkezendő években.”

„Nélküle és családja hajlandósága nélkül, hogy kiálljanak és támogassák őt, a törvényeink talán továbbra is korlátoznák a fiatal transznemű emberek életét, akiknek a valódi életüket kell élniük.”

„Minden LMBTI év embere-döntős 30 év alatti fiatal volt ebben az évben, ami azt mutatja, hogy mi, mint egy közösség, olyan örökséget építünk, amely megerősíti a fiataljainkat, hogy ki tudjanak állni a saját nézeteikért.” – tette hozzá Micallef.

James Findlay, aki az Ausztrália egyetlen LMBTI rádióállomásánál végzett munkája miatt elnyerte a Media Excellence Award-ot, azt nyilatkozta: „Az este hangulata fantasztikus volt. Ez azon kevés esték egyike, amikor a LMBTI közösségek tagjai kiöltözhetnek és megünnepelhetik az elmúlt évben elért sikereinket.”

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyire eredményesek tudtunk lenni a programigazgatóságom ideje alatt, és ezt a sikert nem tudtuk volna véghezvinni az önkéntes műsorvezetőink áldozatos munkája nélkül.” – tette hozzá Findlay.

Nem jogi elismerése

 

Művészetterápia

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Transzvideó

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog