Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Ezzel az üzenettel kívánunk mindenkinek békés és boldog karácsonyt!

Ezzel az üzenettel kívánunk mindenkinek békés és boldog karácsonyt!


Tudom milyen. Tudom azt, amikor nehezebb valahogy nyitni. Nem akarsz újra és újra belefutni ugyanabba a veszett menetbe. Tudom, hogy tudod odabenn, hogy „nem éri meg”. S csak reméled, hogy de mégis, egyszer, mégis-mégis megfordul a Föld, s a világ alattad, s mindenki másképp áll majd hozzád. Igazán jól, elfogadón és szeret teljesen.

Nem arról szól most ez a pár sor, hogy bátorítson, hogy majd megváltoznak a dolgok egyszer, inkább arról, hogy ez ne érdekeljen. Tudom, hogy leírhatatlanul nehéz nem ott lenni, s nem velük lenni, ha sajnos így lett. Azokkal, akik annyi éven át elkísértek és most, hogy felvállaltad azt, aki vagy, elfordulnának, esetleg megtagadnának. És azt is tudom, pontosan, hogy mit érzel. Daccal, fájdalommal, kimerültséggel és mély szomorúsággal gondolsz talán rájuk és azt találgatod még, hogy mégis miért, miért nem lehet csak béke.

Tudod, azért, minden érmének két oldala van. Azt hiszem, az évek alatt ezt sikerült megértenem s megtanulnom. Rajtad is áll a világ megtöretett mosolya feléd és te is tudsz tenni azért, hogy egy gondolatnyival épp csak jobb legyen. De nem is azt akarom mondani, hogy bármi megváltozhat, van, hogy igen. Most Rólad beszélek. Arról a lényről, aki vagy, arról a bátor csodáról, aki már eddig eljutott, mindegy is hogy hol tartasz az úton, hogy önmagaddá válj. Hidd el, még ha most azt is érzed, hogy messze elküldenéd őket legszívesebben, mert még mindig a csalódottság és a düh ül szívedben, hisz nem fogadtak el, még akkor is fordulj oda most. S ha védened kell magad az újabb fájdalomtól, hát védd magad, de közben csak annyit tegyél, hogy írsz. Pár sor is elég, hogy”Boldog Karácsonyt!” s hogy „Szeretlek titeket!”, mert így van. Nem kell a mellébeszélés, tudjuk, hogy így van.
Nem kell több, ha nem megy. Semmi sem kell! S ha úgy van, hát ne olvasd el a válaszuk. Magad írod nekik és magadnak, hogy megmutasd, hogy élsz odabenn, s hogy ők is vannak még számodra. Hiába a fájdalom, nem halt el a szíved egy darabja.

Karácsony van, gondolj magadra és mindenkidre egy pillanatra!

Mara
Transvanilla Transznemű Egyesület

Nem jogi elismerése

Látható transzok kiállítás - Sziget 2017

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

 

Művészetterápia

Látható transzok

látható transzok blog