Transvanilla Transznemű Egyesület

Ezzel az üzenettel kívánunk mindenkinek békés és boldog karácsonyt!


Tudom milyen. Tudom azt, amikor nehezebb valahogy nyitni. Nem akarsz újra és újra belefutni ugyanabba a veszett menetbe. Tudom, hogy tudod odabenn, hogy „nem éri meg”. S csak reméled, hogy de mégis, egyszer, mégis-mégis megfordul a Föld, s a világ alattad, s mindenki másképp áll majd hozzád. Igazán jól, elfogadón és szeret teljesen.

Nem arról szól most ez a pár sor, hogy bátorítson, hogy majd megváltoznak a dolgok egyszer, inkább arról, hogy ez ne érdekeljen. Tudom, hogy leírhatatlanul nehéz nem ott lenni, s nem velük lenni, ha sajnos így lett. Azokkal, akik annyi éven át elkísértek és most, hogy felvállaltad azt, aki vagy, elfordulnának, esetleg megtagadnának. És azt is tudom, pontosan, hogy mit érzel. Daccal, fájdalommal, kimerültséggel és mély szomorúsággal gondolsz talán rájuk és azt találgatod még, hogy mégis miért, miért nem lehet csak béke.

Tudod, azért, minden érmének két oldala van. Azt hiszem, az évek alatt ezt sikerült megértenem s megtanulnom. Rajtad is áll a világ megtöretett mosolya feléd és te is tudsz tenni azért, hogy egy gondolatnyival épp csak jobb legyen. De nem is azt akarom mondani, hogy bármi megváltozhat, van, hogy igen. Most Rólad beszélek. Arról a lényről, aki vagy, arról a bátor csodáról, aki már eddig eljutott, mindegy is hogy hol tartasz az úton, hogy önmagaddá válj. Hidd el, még ha most azt is érzed, hogy messze elküldenéd őket legszívesebben, mert még mindig a csalódottság és a düh ül szívedben, hisz nem fogadtak el, még akkor is fordulj oda most. S ha védened kell magad az újabb fájdalomtól, hát védd magad, de közben csak annyit tegyél, hogy írsz. Pár sor is elég, hogy”Boldog Karácsonyt!” s hogy „Szeretlek titeket!”, mert így van. Nem kell a mellébeszélés, tudjuk, hogy így van.
Nem kell több, ha nem megy. Semmi sem kell! S ha úgy van, hát ne olvasd el a válaszuk. Magad írod nekik és magadnak, hogy megmutasd, hogy élsz odabenn, s hogy ők is vannak még számodra. Hiába a fájdalom, nem halt el a szíved egy darabja.

Karácsony van, gondolj magadra és mindenkidre egy pillanatra!

Mara
Transvanilla Transznemű Egyesület

TámPONT logo

Transvanilla hírlevél

Programok

2019 jan. 16
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 18
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 21
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 23
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák
2019 jan. 25
04:00PM - 06:00PM
TÁMórák

Nem jogi elismerése

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

IGENT A NEMRE! - adjukössze kampány

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


TÁMórák: hétfő - szerda - péntek 16-18
Személyesen: Budapest VII. Hernád utca 38.
Telefonon: +36 1 236 0203