Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Ez a nő transznemű szexmunkásoknak segít harcolni a diszkrimináció ellen Szingapúrban

Ez a nő transznemű szexmunkásoknak segít harcolni a diszkrimináció ellen Szingapúrban

Ez a transz nő munkáltató felőli diszkrimináció ellen harcol Szingapúrban, miután szexmunkára kényszerült a túlélés érdekében.

Sherry SherQueshaa azt követően fordult a szexipar felé, hogy munkáltatók sora utasította el transz identitása miatt, azonban most azon dolgozik, hogy növelje a munkavállalói lehetőségeket a transznemű közösség tagjainak.

A kötelező nemzeti szolgálat (szerk.: sorkatonaság) befejezésével nehéz volt számára munkát szerezni, és ennek okán vált szexmunkássá, miután egy barátja ajánlotta neki.

A 24 éves aktivistát megfélemlítették és zaklatták amíg szexmunkás volt, azonban az élete fordulatot vett, amikor megismerkedett Vanessa Ho-val.

Ho a „Project X” vezetője, egy olyan szervezeté, akik a szexmunkások jogait szorgalmazzák.

„Mindig is azt gondoltuk, hogy ez is egy része a szexmunkás életének, hogy megaláznak és gúnyolnak, főként azoknak, akik a transznemű közösség tagjai.” – mesélte Sherquessha a Straits Timesnak.

Ho megismerését követően rádöbbent, hogy nem nem így van. Elhagyta a szexmunkát és csatlakozott a civil szervezethez, hogy hatékonyabb jogokért álljon ki.

Jelenleg egy ifjúsági program koordinátoraként dolgozik, és feladata egy részeként szexmunkásokkal is tartja a kapcsolatot, hogy segítsen nekik a jogok elsajátításában és abban, hogy hogyan juthatnak hozzá az egészségügyi ellátáshoz bárminemű egészségügyi probléma esetén.

Az egyesület segítséget nyújt olyan szexmunkásoknak is munkakeresésben, akik el kívánják hagyni az ipart.

SherQueesha hozzátette: „Bízom benne, hogy az elkövetkezendő években az emberek jobban elfogadják és szívesen látják a transznemű közösséget, nem csupán a munkáltatók, de az iskolák és családok is.”

Nem jogi elismerése

 

Művészetterápia

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Transzvideó

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog