Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Észak-Karolina visszavonta az LMB és transznemű emberek elleni törvényt

Észak-Karolina visszavonta az LMB és transznemű emberek elleni törvényt

Az észak-karolinai állam törvényhozása visszavonta azt a törvényt, amely szerint a transznemű embereknek a születésükkor bejegyzett nemük szerinti mosdókat kell használniuk.

A jogszabály vallási csoportok és magánvállalkozások számára is lehetővé tette, hogy vallási meggyőződésükre hivatkozva megtagadják szolgáltatásaikat meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű emberektől. A rendelkezés alapján boltokban, vendéglátóipari egységekben és kórházakban is megtagadhatták a melegek és transzneműek kiszolgálását, ellátást. A képviselők 32:16 arányban szavazták meg a House Bill 2 (HB2) nevű törvény eltörlését.

Az állam republikánus kormányzója szerint a törvény azokat a keresztényeket védi, akik szerint a házasságot csak férfi és nő köthet, a szexuális kapcsolat pedig házasságon kívül nem megengedett. A vécéhasználatra vonatkozó korlátozást azzal indokolta, hogy egyébként gyakoribbak lennének a szexuális zaklatások. A törvény hatalmas tiltakozást váltott ki az Egyesült Államokban. Az amerikai szövetségi kormány ultimátumot intézett Észak-Karolina államhoz, hogy ha nem vonja vissza a törvényt, akkor elesik számos központi pénztől, például az egyetemek támogatásától. Észak-Karolinát cégek, vállalatok és sportszövetségek is szankciókkal sújtották.

A törvény ellen számos híresség is tiltakozott. Lemondta koncertjét Észak-Karolinában Bryan Adams, Ringo Starr és Bruce Springsteen is. Bruce Springsteen egy nyílt levélben jelentette be, hogy így akarja kifejezni szolidaritását azokkal a szervezetekkel, cégekkel és magánszemélyekkel, akik mindent elkövettek a törvény semmissé tétele érdekében.

Nem jogi elismerése

 

Adó 1 százalék felajánlás

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Novák Angéla 1%

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog

Írj nekünk

Levelezési cím: 1656 Budapest Pf. 92

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tájékoztatásul közöljük, hogy sem főállású munkatársa nincs a Transvanilla Egyesületnek sem irodája. Kérjük elsőrosban emailben lépj velünk kapcsolatba. Köszönjük!