Transvanilla Transznemű Egyesület

Itt vagy:Home|Hírek|Egy tanulmány szerint a transznemű emberek 40%-a kísérelt már meg öngyilkosságot

Egy tanulmány szerint a transznemű emberek 40%-a kísérelt már meg öngyilkosságot

A transznemű emberek 40% kísérelt már meg öngyilkosságot élete során.

Egy tanulmány szerint, amelyet a Transznemű Egyenlőség Nemzeti Központja (National Centre for Transgender Equality) készített, a vizsgált 17715 emberből 40% kísérelt már meg öngyilkosságot.

A felmérés említette azokat a transznemű személyeket, akik az USA-ban élnek és diszkriminációval, zaklatással, erőszakkal szembesültek foglalkoztatásuk során.

A transz emberek 14%-át szakemberhez küldte a családja, miután felfedték előttük nemi identitásukat és megpróbálták megvédeni magukat a tranzicióig.
10%-uk egy családtag részéről történő erőszakról is beszámolt, és 8%-uk bántalmazást is elszenvedett transznemű státusza miatt.

Victoria Rodriguez-Roldan, a Nemzeti LMBTQ Munkacsoport igazgatója elmondta: “A jelentés megállapításai lehangolóak és sajnos nem meglepőek.”

A diszkrimináció növekvő kockázatával valóban szembe kell néznie a transznemű közösségnek a munkahelyen.
A tanulmány szerint a munkanélküliségi ráta 15%, és minden 3. válaszadó azt nyilatkozta, hogy szegénységben élnek, ami az amerikai szegénységi arány kétszeresét jelenti.

A jelentés projektmenedzsere Sandy E James elmondta, hogy sok változtatásra van szükség.
James azt nyilatkozta: “A válaszok fényt derítettek az átható rossz bánásmódra, zaklatásra és erőszakra, amely az iskolákban, a munkahelyeken vagy a családi életben éri őket.”

A transzneműek öngyilkossága növekvő probléma az USA-ban, és meg nem erősített hírek szerint Trump választási győzelmével "legalább" 8 transznemű ember halt meg öngyilkosság következtében.

Chelsea Manning nemrégen a második öngyilkosságát kísérelte meg mindössze pár héttel azután, miután magánzárkába került az első öngyilkossági kísárlete miatt.

Széles körben elterjedt a félelem, miszerint Donald Trump el fog venni számos  LMBT+ jogot és védelmet, mint pl. a házassági egyenlőség jogát a Legfelsőbb Bíróságon.

Közvéleménykutatások szerint a választás megerősítette, hogy az LMBT+ választók 14%-a Trumpot támogatta, míg a maradék többség Hillary Clintonra szavazott.

Nem jogi elismerése

 

Művészetterápia

Támogasd munkánkat!

PayPal-on keresztül akár (bankkártyával is):

A Transvanilla Transznemű Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000088-56310001
Bank neve: Unicredit

Egyéb módok a támogatásra

Jelentsd a transzfóbiát!

Nemi identitás, nemi önkifejezés miatti erőszak, diszkrimináció? Jelentsd!

Transz tiszteletet most

Transvanilla hírlevél

Facebook

Transzvideó

Tagjai vagyunk

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

Látható transzok

látható transzok blog